RDM Rotterdam  >  Campus   >  Albeda College
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Albeda College


Het Albeda College is een regionaal opleidingsinstituut voor educatie en middelbaar beroepsonderwijs. Met ruim vijftig locaties en meer dan 120 opleidingen - waarvan sommige met meerdere uitstroomrichtingen - is het een van de grootste roc’s van Nederland. Onderwijstrajecten worden samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en deelgemeenten ontwikkeld.

In 2002 heeft het Albeda College de voormalige bedrijfsschool van de RDM overgenomen. Hiermee is uniek technisch onderwijs en vakkennis behouden gebleven voor jonge generaties studenten. Met de start van RDM Campus heeft historisch vakmanschap een nieuwe impuls en een moderne huisvesting gekregen.

De opleidingen die het Albeda College op RDM aanbiedt zijn Metaaltechniek en Maintenance en leiden op tot bijvoorbeeld monteur, lasser, verspaner, bank- of plaatwerker. Het Albeda College heeft op RDM Campus de modernste techniek in huis: computergestuurde watersnijder, computergestuurd draaien en frezen, hypermoderne lasboxen; alles staat zo opgesteld dat het zoveel mogelijk lijkt op een echte bedrijfswerkplaats. Het Albeda College werkt voor techniekonderwijs samen met Zadkine. Daarnaast wordt hun Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Procestechniek en Maintenance Rijnmond (deels) op RDM gevestigd.

Contactgegevens Albeda College op RDM Campus

MetaaltechniekDe metaalindustrie staat te springen om goed opgeleide mensen. Studenten die kiezen voor een loopbaan in de metaaltechniek hebben dus veel mogelijkheden. Machines, constructies, apparaten en onderdelen ontwerpen, maken of monteren is hun toekomst. Als je ergens op een stoel gaat zitten, zit je meestal op een metalen onderstel. Hoe je die poten van zo'n stoel moet maken, leren de studenten metaaltechniek. Of het nou om de onderdelen van een driewieler of die van een ingewikkeld medisch apparaat gaat, zij weten hoe je die moet maken. De studenten maken daarbij uiteraard ook gebruik van de computer, omdat veel machines niet meer zonder kunnen. Het werk in de metaalindustrie verandert continu. De apparatuur waarmee wordt gewerkt, wordt steeds moderner. Studenten metaaltechniek kunnen als professionele kracht terecht in diverse productiebedrijven, werkplaatsen en industrieën als monteur, lasser, verspaner, bank- of plaatwerker. Vooral de regio Rijnmond heeft veel werk te bieden, maar studenten kunnen bijvoorbeeld ook aan de slag op een booreiland op zee. Studenten die kiezen voor metaaltechniek kunnen bij het Albeda College een keuze maken uit verschillende richtingen: lassen, verspanen, frezen, onderhoud, isoleren of werktuigbouwkunde.

Meer informatie
Maintenance Binnen het Maintenance College (onderhoudstechniek) werkt Albeda College samen met de industrie- en onderhoudsbedrijven, het Scheepvaart en Transport College in Brielle en Zadkine Techniek in Rotterdam. De Beroeps Praktijk Vorming (de stageperiode) wordt gedaan bij één van de aangesloten bedrijven. De deelnemer kan kiezen voor een opleiding tot onderhoudsmonteur (niveau 2), eerste monteur (niveau 3) of technicus installaties (niveau 4). Deelnemers krijgen een opleiding met uitzicht op een leuke en goed betaalde baan met een uitstekend toekomstperspectief. 

Meer informatie

Overzicht specifieke opleidingen op RDM Campus
Aanbod korte technische bedrijfsopleidingen op RDM Campus
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten op RDM Rotterdam.
Pagina delen:
RDM Rotterdam
RDM Rotterdam is dé innovatie-etalage voor het Rotterdamse havengebied, waar techniek op een aantrekkelijke manier zichtbaar wordt gemaakt. Midden in de haven – maar toch verrassend dicht bij de stad – biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek. Samen werken zij hier aan het vormgeven van de nieuwe maakindustrie voor haven en stad. Een breed scala aan zakelijke en culturele evenementen vult dit aan en zorgt voor een dynamisch en energiek RDM, een plek die je gezien moet hebben! RDM Rotterdam wordt vormgegeven door het Havenbedrijf Rotterdam en Hogeschool Rotterdam.
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst. Dit project is mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie.
© Copyright 2015 RDM Rotterdam ColofonDisclaimerSitemap