Human Capital

Aqitec gaat het gewoon maken

Na een studie industrieel ontwerpen aan de TU Delft en 8 jaar werkervaring opgedaan te hebben in diverse R&D-functies, heeft Ivo Wieling Aqitec opgericht: een ontwikkelingsbedrijf gespecialiseerd in geïntegreerde productontwikkeling. Aqitec heeft een eigen ontwikkelprogramma en werkt in opdracht. In samenwerking met experts combineert het bedrijf techniek, industrieel ontwerp, hydrodynamica en/of elektronica bij het ontwikkelen van het optimale product. Met vooral een praktische insteek: we gaan het gewoon maken!

De kracht van open source

Aqitec maakt prototypes en eerste series van producten. Een ontwikkeling waar nu hard aan wordt gewerkt, is een meetsysteem voor waterkwaliteit en waterdiepte. Een product dat inmiddels is doorontwikkeld en wordt verkocht is een trekbankje: de openLETT. Ontworpen tijdens een TU-afstudeeropdracht en bedoeld als eenvoudige trekbank voor gebruik in het onderwijs en voor ontwerpafdelingen om zelf materialen te kunnen testen. Een schot in de roos, want momenteel zijn toonaangevende kennisinstellingen en hogescholen reeds uitgerust met de openLETT trekbank. Ivo: “We willen zoveel mogelijk kennis delen: de software van de openLETT is open source en resultaten van trektesten worden beschikbaar gesteld.”

Samenwerking

Het kantoor van Aqitec is gevestigd in de zwevende kantoorruimte van het RDM Innovation Dock. “Een fijne plek om vanuit te innoveren”, volgens Ivo. Zo is er een goede samenwerking en kennisuitwisseling met bedrijven in het Innovation Dock. “Maar ondanks deze samenwerkingen is innovatie toch ook vaak een eenzaam traject”, benadrukt Ivo. Het is vaak flink doorwerken om het doel te behalen. Een pittige kant van het ondernemerschap dus, maar dat houdt Ivo niet tegen.

Meer informatie

Wil jij net als Aqitec jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen? Bekijk hier de mogelijkheden voor bedrijven of neem contact op met René Schmitt, Sales Manager RDM Rotterdam, via [email protected] of 06 – 11 00 46 99.

Klik hier voor meer informatie over Aqitec.