Lasser

Wil jij dingen maken of repareren terwijl de vonken je letterlijk om de oren vliegen? Tijdens de opleiding tot basislasser (mbo niveau 2) aan het Albeda College op RDM Rotterdam leer je alles over het verbinden en scheiden van materialen met behulp van lasapparatuur. Als lasser ben je een onmisbare schakel voor bedrijven die technische producten maken.

In de praktijk op RDM Rotterdam

Op RDM Rotterdam leer je hoe je veilig werkt met lasapparatuur, zowel in theorie en praktijk. In de kassen van het Innovation Dock voer je productielaswerk uit in opdracht van je leidinggevende. Zo bereidt de opleiding je optimaal voor op de beroepspraktijk. Je werkt zelfstandig in een team en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk. Bij de uitvoering kun je altijd terugvallen op een vakvolwassen collega of je leidinggevende, want je bent niet eindverantwoordelijk.

Aan de slag na je opleiding

Werken in de bouw, metaalproducten- , machine-, transportmiddelen- of elektrotechnische industrie? Als basislasser kun je op deze terreinen aan de slag. Je kunt ook doorstromen naar de vakopleiding Allround Lasser (niveau 3) en de opleiding Allround Constructiewerker (niveau 3).

Meer informatie

Heb je interesse in de opleiding tot Basislasser op RDM Rotterdam? Kijk hier voor meer informatie over de opleiding, de toegangseisen en informatie over hoe je je kunt inschrijven.