Human Capital

Dansend energie opwekken

Dansend en springend de Eiffeltoren verlichten. Als marathonloper energie opwekken voor de elektrische BMW i3 die als volgauto fungeert. En met een balletje trappen op een voetbalveld jouw eigen telefoon opladen. De innovatieve vloeren van Energy Floors maken dit wereldwijd mogelijk. Onlangs is de Sustainable Dance Floor nog door Hyundai ingezet tijdens de Super Bowl 50 in San Francisco.

Energy is everywhere

Energy Floors (voorheen Sustainable Dance Club) is een Rotterdams bedrijf verantwoordelijk voor de introductie van de eerste energieopwekkende dansvloer ter wereld, de Sustainable Dance Floor. Ze combineren creativiteit met technologie om nieuwe licht-, geluid- en data-applicaties te creëren, die gevoed worden door dansende en bewegende mensen. De interactieve installaties die hierdoor ontstaan vormen een duurzame omgeving waarin bezoekers thema’s als energie en klimaat op een unieke manier beleven.

De Gamer

De Gamer, hoe werkt die nou precies? Lina (9) legt het uit #Gamer #GetOnIt

Geplaatst door Energy Floors op Donderdag 22 februari 2018

Met de lancering van de Sustainable Energy Floor in 2012 veranderde de Sustainable Dance Club haar naam in Energy Floors. Anders dan de dansvloer is deze vloer geschikt voor installaties op drukbelopen plekken in de openbare ruimte zoals bijvoorbeeld scholen. Opdrachten variëren van permanente installaties in musea en science centers tot tijdelijke installaties op festivals, (corporate) events en beurzen. Energy Floors heeft een groeiende lijst van klanten, waaronder multinationals als Google, Coca Cola, Hyundai, Philips, Disney en de NS, gemeentes en goede doelen zoals het WNF.

Over Energy Floor

Sinds februari 2015 is Energy Floors gevestigd op RDM Rotterdam. “Jarenlang hielden we kantoor in de stad en huurden we een kavel in het Innovation Dock voor opslag van de vloer. We wilden dit graag verenigen op één locatie, met ruimte voor een showroom. Die plek vonden we op RDM”, aldus Michel Smit, CEO Energy Floors.

Vanuit het kantoor aan de Directiekade 12 werken 7 medewerkers fulltime aan het verhuren en verkopen van de energieopwekkende tegels. Eind 2015 stond de all time joules teller op 5,1 miljard, opgewekt in 35 landen, verdeeld over 5 continenten.

Bezoek voor meer informatie over Energy Floors de website.