Human Capital

Vertidrive, MgAubel en KWINT eerste gebruikers Grofsmederij

Vertidrive, MgAubel en KWINT Offshore zijn de eerste drie bedrijven die zich vestigen in de  voormalige Grofsmederij op RDM Rotterdam. Ze hebben daartoe eind 2016 een contract ondertekend met het Havenbedrijf Rotterdam.  Naar verwachting zullen de bedrijven in dit voorjaar hun intrek nemen in dit gebouw in het oostelijke gedeelte van RDM Rotterdam.
“De ingebruikname van de Grofsmederij door de drie bedrijven past in het beleid van het Havenbedrijf om van RDM Rotterdam het centrum van de innovatieve Rotterdamse maakindustrie voor het haven- en industriecomplex te maken”, aldus COO Ronald Paul die tekende namens het Havenbedrijf. Jeffrie Tieirie (CEO Vertidrive),  Marc Goedkoop (directeur McAubel) en Jerry Bakx (directeur KWINT Offshore) deden dat namens hun bedrijf. Waarschijnlijk zal begin maart McAubel als eerste verhuizen naar de Grofsmederij.

MgAubel

Het bedrijf MgAubel is al actief in het Innovation Dock van RDM Rotterdam. Het tekende in september 2015 reeds een overeenkomst met het havenbedrijf om zogenoemde  ‘Mineral Composites’ te testen in de haven. Het gaat om een door MgAubel ontwikkelde, nieuwe generatie ‘high-tech’ materiaal  met snelle uitharding, duurzame en milieuvriendelijke eigenschappen. Het Havenbedrijf wil dit product inzetten voor de reparatie van betonnen infrastructuur en onderzoekt nu hoe het zich houdt onder operationele condities met golfslag en zout water.

Vertidrive

Vertidrive is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van robots die voor onderhoud worden gebruikt op verticale elementen in de maritieme en petrochemie markt. Het bedrijf is aan het expanderen ,  zocht een bedrijfsruimte  in een inspirerende omgeving voor de 24 medewerkers en verhuist in het voorjaar naar RDM Rotterdam.

KWINT Offshore

KWINT, opgericht in 1883, is van oudsher een speler op het gebied van hijs- en hefmiddelen. In recente jaren werden daarom ook klanten in de industrie, bouw, transport en windenergie bediend.  Het bedrijf maakt nu de stap naar de offshore. Ook in een grijs verleden was KWINT toeleverancier voor de scheepvaart.

Grofsmederij/ketelmakerij

De Ketelmakerij (eerste gebouw uit 1920) en de Grofsmederij (eerste gebouw uit 1938) aan de oostkant van het RDM-terrein ontstonden na de uitbreiding van de werf in  1918. De gebouwen werden ontworpen voor de productie én reparatie van ketels en grootschalige machine-onderdelen. De Amsterdamse architect Herman Ambrosius Jan Baanders (1876-1953) ontwierp de gevels van de Ketelmakerij. Hij had op dat moment al het hoofdgebouw ontworpen en de eerste fase van het tuindorp Heijplaat. Kenmerkend voor de ruimte zijn de oersterke vloeren die ideaal zijn voor offshore-activiteiten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vestigingsmogelijkheden in de Grofsmederij, neem contact op met Ria Hoogendoorn via 06 – 5192 1840 of via [email protected].