Human Capital

100% elektrische foodtruck

Een Citroën HY uit 1973 is door studenten Automotive van Hogeschool Rotterdam omgebouwd tot de eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam. De foodtruck met de naam ‘Watt’ is inmiddels goedgekeurd door de RDW en mag de weg op. Het is hiermee de eerste elektrische foodtruck die gerealiseerd is in samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven.

Nu het cateringdeel nog

Nu de foodtruck is goedgekeurd, volgt de inbouw van het cateringdeel. Eigenaar Ma Guise Catering zet de elektrische HY-foodtruck vanaf voorjaar 2017 in op festivals en events, maar hij zal ook regelmatig op RDM Rotterdam te vinden zijn. Voor events, maar ook voor onderzoek; tot juli 2018 wordt de foodtruck ten aanzien van de prestaties van het voertuig getest en gemonitord door het onderwijs, in samenwerking met de partners.

Meer informatie

RDM Centre of Expertise heeft, vanuit de CoP Future Mobility, het projectmanagement gedaan. Voor meer informatie over dit project, lees het nieuwsbericht op de website van RDM Centre of Expertise.

Lees ook het achtergrondverhaal van Tom van Nispen, één van de studenten die heeft meegewerkt aan het ombouwen van deze Citroën HY bus.