Close

Search on RDMRotterdam.nl

Showcases

Circular Experience of Studio RAP

The architects of Studio RAP again produced an impressive piece of design with their industrial robots. ABN AMRO has asked the young architects to design a balustrade and wall for Circl, the new circular pavilion at the Zuidas in Amsterdam. The wall was completely built by an industrial robot and consists of thousands of unique elements of waste wood.

Thought about recycling

To make sure that repurposing or recycling is possible the classic dowel connection is used in combination with post-tensioned steel cables. After use, the whole construction can be taken apart by removing just a couple of bolts. In that way, the concept and execution of the expressive design aligned perfectly with ABN AMRO’s ambition for circular building processes. For more information about this design, check out the article on the website op Studio RAP.

Studio RAP

These three young architects started Studio RAP at RDM Rotterdam and through their unique design process, based on high-end digital design techniques and robotic production, they are making a real difference in architecture. They continue to win architecture awards and their work is well received by prominent clients such as ABN AMRO, the Municipality of Rotterdam, the Port of Rotterdam Authority and the Municipality of The Hague.

Are you looking to take your business to a higher level, just like Studio RAP? Take a look here to discover the possibilities for companies or get in touch with René Schmitt.