De plek voor innovatie in de haven

RDM Rotterdam is dé plek voor innovatie in de haven; hier krijgt de maakindustrie van de toekomst vorm. Waar vroeger beroemde schepen als het stoomschip Rotterdam werden gebouwd, biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) nu plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek. Midden in de haven – maar toch verrassend dicht bij de stad – werken zij hier samen aan innovaties die bijdragen aan een slimme haven. Een breed scala aan zakelijke en culturele evenementen vult dit aan en maakt van RDM een dynamisch gebied. Een plek die je gezien moet hebben!

Business

Doordat bedrijven gebruik kunnen maken van high tech faciliteiten en de samenwerking vinden met onderwijs en onderzoek, worden innovaties snel gerealiseerd. Zowel start-ups, MKB-bedrijven als wereldspelers in de maritieme en offshore sector zijn te vinden op RDM Rotterdam. Ruim veertig innovatieve bedrijven, waaronder Ampelmann, Franklin Offshore, RanMarine Technology, Energy Floors en Studio RAP, hebben hun plek op RDM gevonden.

Campus

Bijzonder aan de campus op RDM Rotterdam is de vestiging van mbo- en hbo-techniekonderwijs onder één dak.  De faciliteiten, labs en machines waar ze mee werken zijn state-of-the-art. Doordat studenten ook vaak meewerken aan real life projecten van bedrijven, komt een toekomstige baan snel in beeld. RDM is hierdoor een interessante plek voor studenten en nodigt jongeren uit tot het kiezen voor een technische studie.

 

Events

De combinatie van historie, haven en industrie biedt volop inspiratie voor zakelijke en culturele evenementen. Van workshops, vergaderingen, beurzen en congressen tot festivals en tentoonstellingen passend bij het innovatieve en technische karakter van RDM. De multifunctionele ruimtes van het Congrescentrum en de Onderzeebootloods zijn geschikt voor evenementen van 5 tot 5.000 bezoekers.

RDM Rotterdam is, samen met Merwe-Vierhavens, onderdeel van het Rotterdam Makers District en wordt vormgegeven door het Havenbedrijf Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Techniek College Rotterdam.