Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Innovation Connector

De Innovation Connector is hét loket dat rechtstreeks toegang biedt tot de latest applied tech faciliteiten, kennis en kunde om van idee tot een prototype te komen. Lang niet alle bedrijven hebben ruimte en budget voor bijvoorbeeld industriële robotarmen, 3D-printers, CNC-frezen, lasersnijders of een waterloopkundig laboratorium. Of het ontbreekt aan kennis en ervaring vanuit specifieke disciplines. Met de Innovation Connector heb je rechtstreekse toegang tot de kennisinstellingen op RDM via RDM Centre of Expertise en bedrijven die in Innovation Dock gevestigd zijn, waaronder RAMLAB, IoT Academy, RDM Makerspace, Genuin.engineering, Jules Dock en Studio RAP.

Europese Unie

De Innovation Connector is mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Wilt u gebruikmaken van één van de prototyping- en testfaciliteiten en/of samenwerken met de kennisinstellingen? Neem contact op met René Schmitt via 06 – 11 00 46 99 of via [email protected].

Innovatieteams

Op basis van praktijkvragen van bedrijven of overheden werken mbo- en hbo-studenten – vanuit verschillende disciplines – in teamverband met docenten, onderzoekers en de opdrachtgevers aan productinnovaties en praktijkgericht onderzoek. De opdrachtgever is niet alleen klant, maar ook lid van dit innovatieteam.

Lees meer

RAMLAB

Laboratorium waarin onderzoek wordt gedaan naar de ontwikkeling en toepassing van het 3D-printen van metalen industriële onderdelen. RAMLAB is het eerste Fieldlab met 3D metaalprinters dat zich richt op de havengerelateerde industrie.

Lees meer

Robotics Zone

De drie industriële robotarmen in de RDM Robotics Zone kunnen gebruikt worden voor het testen en produceren van nieuwe innovatie toepassingen. In samenwerking met robotica-specialisten kunnen de robotarmen zo geprogrammeerd worden dat robotisch fabriceren mogelijk is.

Lees meer

Internet of Things Lab

Het Internet of Things (IoT) Lab biedt toegang tot allerlei machines waarmee IoT-oplossingen kunt prototypen. Denk aan een PCB-graveermachine, PCB-oven, soldeergerei, Little bits, Arduino en Sparkfun onderdelen. Hiermee kunnen nieuwe, innovatieve oplossingen worden ontwikkeld.

Lees meer

Aqualab

Het Aqualab is een waterloopkundig laboratorium waar onderzoek wordt gedaan naar de beïnvloeding van water en stroming op waterbouwkundige activiteiten, schepen en kusten. Ook worden er stabiliteitstesten gedaan met drijvende objecten.

Lees meer

Aqua Dock

Aqua Dock is een proeftuin voor drijvend bouwen in de Dokhaven van RDM, waar drijvende prototypes van gebouwen en infrastructuur worden ontwikkeld en getest. Aqua Dock bestaat uit een drijvende bouwsteiger met daaraan waterkavels waar experimenten kunnen worden verricht.

Lees meer

Concept House Village

Concept House Village in Heijplaat is een testomgeving voor duurzaam bouwen, wonen en gebiedsontwikkeling waarin de bewoners centraal staan. Innovaties op het gebied van bijvoorbeeld materiaalgebruik, technieken, bouwconcepten en -processen leveren een bijdrage aan energiebesparing in de gebouwde omgeving.

Lees meer

Hightech werkplaats

Bij RDM Makerspace kunnen creatieve Rotterdammers, zelfstandigen en beginnende bedrijven gebruikmaken van het totaalaanbod aan machines en apparatuur om eigen ontwerpen uit te voeren. In de ruime en dynamische werkplaats worden onder andere CNC-freesbanken, lasersnijders, 3D-printers en -scanners en robotarmen ter beschikking gesteld.

Lees meer