Installatiemonteur

Monteur service en onderhoud installaties en systemen 

Wil jij precies weten hoe machines en installaties in elkaar zitten en hoe je ze moet onderhouden en repareren? De beroepsopleiding Monteur service en onderhoud installaties en systemen van het Albeda College op RDM Rotterdam geeft je een brede technische basiskennis, waarmee je als service- of onderhoudsmonteur in de industrie aan de slag kunt.

 

In de praktijk op RDM Rotterdam

Leren doe je vooral door te doen. Met deze opleiding krijg je dan ook volop de mogelijkheid om de geleerde theorie in de praktijk toe te passen, zowel op de opleiding als tijdens stages. Op RDM Rotterdam staat een enorme werkplaats tot je beschikking.

 

Aan de slag na je opleiding

Als Monteur service en onderhoud installaties en systemen houd je de apparaten van een bedrijf draaiende. Je repareert of vervangt kapotte onderdelen en je test (nieuwe) apparatuur. Je kunt bij veel verschillende bedrijven aan de slag. Zo kun je werken bij technische bedrijven in de industrie, productiebedrijven, energiebedrijven of bijvoorbeeld bij onderhouds- en servicebedrijven. Veel bedrijven in de Rotterdamse haven of levensmiddelenindustrie zitten te springen om goed opgeleid personeel. Wil je na je opleiding verder leren dan kun je bijvoorbeeld doorstromen naar niveau 3 Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de opleiding Monteur service en onderhoud installaties en systemen (mbo niveau 2)? Hier vind je meer informatie over de opleiding, toelatingseisen en informatie over hoe je je kunt inschrijven.