Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Gebouwen op RDM

Innovation Dock

Het middelpunt van RDM Rotterdam is de voormalige machinehal Innovation Dock, een monumentale industriële hal van 23.000 m2 waar studenten techniekonderwijs volgen en waar innovatieve technische bedrijven gevestigd zijn.

Droogdok

Het voormalige hoofdkantoor van de RDM is tegenwoordig een vestigingslocatie voor kantoren, onderwijs en ateliers. Gebouwd in de periode 1912-1952, met als eyecatcher de voormalige directie-ingang met een monumentale marmeren vloer en aangrenzende Art Deco Directiekamer en Commissarissenkamer.

Onderzeebootloods

Direct aan de Nieuwe Maas ligt de enorme Onderzeebootloods, waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen. Met aanbod van moderne voorzieningen en de kenmerkende rauwe sfeer is het centrale en oostelijke deel van deze loods ideaal voor grootschalige zakelijke en culturele evenementen. In het westelijke deel van de Onderzeebootloods is het snelgroeiende bedrijf Ampelmann gevestigd.

Scheepsbouwloods

In de Scheepsbouwloods zijn onderdelen gebouwd van legendarische schepen als de Rotterdam. Halverwege de jaren zestig ging men zich toeleggen op de productie van reactorvaten, staalconstructies en boorplatforms, tot deze industrie in 1983 verdween. Sinds 2014 is de offshore hier weer terug; Franklin Offshore maakt hier ’s werelds sterkste kabels.

Centraal Magazijn, Dokloodsen en Dokkantoor

In het voormalige centraal magazijn van de RDM is nu Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuB0) gevestigd, waar zowel bedrijven als particulieren terecht kunnen voor informatie over duurzame bouwmogelijkheden. In de Dokloodsen en het Dokkantoor zijn diverse kleine bedrijven gevestigd.

Centrale Kantine

Daar waar vroeger de havenwerkers hun boterhammen aten, zit nu de hippe RDM Kantine van de Dudok Groep. Onder het genot van een goede kop koffie of een lunch ervaar je Rotterdam hier echt als havenstad.

Grofsmederij / Ketelmakerij

Deze hal van 15.000 m2 is door een flexibele opzet bruikbaar voor een breed scala aan werkzaamheden. De loodsen kunnen worden gebruikt voor onder meer de maakindustrie, assemblage op grote en kleine schaal, innovatie en het uitvoeren van testen.

Dokhaven

De Dokhaven is de ingang van RDM Rotterdam vanaf het water, waar studenten en bewoners dagelijks arriveren met de Aqualiner vanuit het centrum van Rotterdam. Naast een haven voor schepen wordt hier ook geëxperimenteerd met drijvend bouwen in Aqua Dock.