Human Capital

Maak het op RDM

In navolging van de Maker Movement in de Verenigde Staten openden Vincent Wegener en Jurjen Lengkeek in de zomer van 2013 RDM Makerspace. Toegang tot industriële machines van robotarmen en lasersnijders tot lasapparatuur en 3D-printers is daarmee voor iedereen toegankelijk.

Toegang tot techniek

RDM Makerspace heeft als missie om toegang tot techniek laagdrempelig te maken. Door hardware en software beschikbaar te maken, kan iedereen zijn of haar creatie realiseren: het begin van een nieuwe technologische en industriële revolutie.

Sportschoolabonnement

Eenieder die gebruik wil maken van de machines en bovenstaande faciliteiten -van startups, kunstenaars, kleine bedrijven tot zelfstandigen, studenten en creatievelingen- kan bij RDM Makerspace terecht. Het concept werkt hetzelfde als bij een sportschool: met een abonnement of strippenkaart krijg je toegang. Leden van RDM Makerspace kunnen maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 22:00 uur terecht, maar ook in de weekenden zijn ze er vaak te vinden. Ook worden er workshops en cursussen gegeven en er is een community ontstaan waarbinnen kennis en ervaring uitgewisseld worden. Menig prototype en kunstwerk is inmiddels al bij RDM Makerspace gemaakt.

 

Makerspace maakt het mogelijk

Maar RDM Makerspace gaat verder. Naast toegang bieden tot een uitgebreid machinepark, is Makerspace in samenwerking met mkb en corporate bedrijven een aantal initiatieven gestart die zich actief richten op ontwikkelingen die de komende jaren een grote impact zullen hebben, waaronder:

• 3D-metal-printing in het RAMLAB
• Robotica met de Robotics Zone
• Internet of things met de Internet of Things Academy
• Drones in het Aqualab

RDM Makerspace is gevestigd op de kantoorvloer in Innovation Dock. Neem voor meer informatie contact op met Vincent Wegener via [email protected],  010 – 717 1706 of kijk op www.rdmmakerspace.nl.