Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Nieuws

Elektrische foodtruck mag de weg op

De elektrische foodtruck op basis van een klassieker uit 1973 is donderdag 2 februari 2017 door de RDW goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Het is de eerste elektrische foodtruck op basis van een Citroën HY die gerealiseerd is in een samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven.

Nu het cateringdeel nog

Nu de foodtruck is goedgekeurd, volgt de inbouw van het cateringdeel. Eigenaar Ma Guise Catering zet de elektrische HY-foodtruck vanaf voorjaar 2017 in op festivals en events, maar hij zal ook regelmatig op RDM Rotterdam te vinden zijn. Voor events, maar ook voor onderzoek; tot juli 2018 wordt de foodtruck ten aanzien van de prestaties van het voertuig getest en gemonitord door het onderwijs, in samenwerking met de partners.

Meer informatie

RDM Centre of Expertise heeft, vanuit de CoP Future Mobility, het projectmanagement gedaan. Voor meer informatie over dit project, lees het nieuwsbericht op de website van RDM Centre of Expertise.

Lees ook het achtergrondverhaal van Tom van Nispen, één van de studenten die heeft meegewerkt aan het ombouwen van deze Citroën HY bus.