Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Nieuws

Fundament RDM Training Plant gelegd

De bouw van de RDM Training Plant is een nieuwe fase ingegaan met het leggen van de betonvloer op woensdag 3 mei. Nu het fundament van de Rotterdamse oefenfabriek in beton is gegoten, kan worden gewerkt aan de verdere bouw van de Plant. De mijlpaal werd gemarkeerd met handafdrukken in het beton door de vier samenwerkende Rotterdamse partners: gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Techniek College Rotterdam en Deltalinqs.

De betonnen vloer is niet alleen bouwtechnisch van belang, maar heeft ook symbolische waarde: er is een koker meegegaan in de betonstorting met daarin het ondertekende protocol waarmee de samenwerking ‘in beton is gegoten’. Het primaire doel van de RDM Training Plant is het zo efficiënt mogelijk in een realistische omgeving trainen van toekomstige en huidige medewerkers in de procesindustrie. Alle trainingen voldoen aan de hoogste en meest actuele veiligheidseisen. Zo bouwt de RDM Training Plant aan de nieuwe standaard voor veilig werken in de procesindustrie.

De volgende mijlpaal staat gepland op 31 mei. Dan wordt de laatste en hoogste toren van maar liefst veertig meter omhoog geplaatst door burgemeester Aboutaleb. Dit zal groots worden gevierd met een symposium en de lancering van een digitaal veiligheidscertificaat, het digital safety passport.

Lees verder op de website van Deltalinqs.