Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Nieuws

Grofsmederij (sl)open

LAATSTE MONUMENTALE LOODS OP RDM ROTTERDAM IS KLAAR

Rotterdam, 29 juni 2018 – Het laatste grote renovatieproject op RDM Rotterdam is klaar. Jeroen Steens, Hoofd afdeling Port Development van het Havenbedrijf Rotterdam, opende donderdag 28 juni de Grofsmederij door een industriële schoonmaakrobot van het bedrijf VertiDrive, gevestigd in de loods, twee letters te laten verwijderen ‘GROFSMEDERIJ (SL)OPEN’.

De Grofsmederij is door het Havenbedrijf Rotterdam gerenoveerd in monumentale staat. Tijdens de opening tekende Jeroen Steen ook het laatste huurcontract met bedrijf Staalprofiel B.V. Met deze nieuwe partij is de Grofsmederij volledig verhuurd aan bedrijven gespecialiseerd in maritieme & offshore, robotica en composiet.

Bedrijven Grofsmederij

De bedrijven die al actief zijn in het gebouw zijn Kwint Offshore, MgAubel en VertiDrive. Staalprofiel B.V. vestigt zich in augustus in de Grofsmederij en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van koud gevormde stalen profielen en profielsystemen. “Je kiest bewust voor RDM Rotterdam.”, legt Jeroen Steens uit. “Het Innovation Dock is de ideale plek voor start-ups om een idee naar prototype te ontwikkelen. De Grofsmederij is een doorgroei faciliteit en biedt ontwikkelruimte voor innovatieve bedrijven. De huurders in de Grofsmederij illustreren de diversiteit van de Rotterdamse haven en de toekomst van de innovatieve maakindustrie.”

RDM Rotterdam

RDM Rotterdam is dé plek voor innovatie in de haven. Waar vroeger beroemde schepen als het stoomschip Rotterdam werden gebouwd, biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) nu plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek. Midden in de haven – én toch verrassend dicht bij de stad – werken zij hier samen aan innovaties die bijdragen aan de slimste haven. Een breed scala aan zakelijke en culturele evenementen, zoals de Innovation Expo 2018 op 4 oktober, vult dit aan en maakt van RDM een dynamisch gebied.

Rotterdam Makers District

RDM Rotterdam maakt samen met MerweVierhavens (M4H) onderdeel uit van het Rotterdam Makers District. Deze twee gebieden zijn dé plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie. De innovatieve maakindustrie, die zich richt op nieuwe technologieën, zoals additive manufacturing (zoals 3D-printen), robotisering en material science, vraagt om kleine en middelgrote bedrijfsruimten, om gemeenschappelijke faciliteiten zoals labs, cleanrooms en datacenters en om een flexibele, open omgeving. In zo’n omgeving kan de nieuwe generatie (co)ontwikkelaars en (co)producenten snel meebewegen met zich razendsnel ontwikkelende techniek en economie. Het Rotterdam Makers District biedt hiervoor uitstekende condities en de twee gebieden aan weerszijde van de Maas vullen elkaar hierin goed aan.