Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Nieuws

Oefenfabriek RDM Training Plant bereikt hoogste punt

De bouw van oefenfabriek RDM Training Plant op RDM Rotterdam heeft het hoogste punt van ruim veertig meter bereikt. Op 31 mei 2017 werd de laatste en hoogste toren omhoog gehesen nadat burgemeester Ahmed Aboutaleb hiervoor het startsein gaf. Deze mijlpaal werd door alle betrokken partijen gevierd. Naast de burgemeester van Rotterdam waren er circa 150 genodigden die vanaf het RDM-terrein zagen hoe de laatste toren de lucht inging.

De RDM Training Plant gaat bijdragen aan het versterken van bewust veilig werken in de procesindustrie. Het project is een initiatief van diverse publieke en private partijen, waaronder het regulier beroepsonderwijs. Zeven industriële contractors, die zich hebben verenigd in het bouwconsortium Project Realisatie Oefenplant (PRO), realiseren de levensechte oefenfabriek. De oplevering van de RDM Training Plant wordt in de zomer van 2017 verwacht.

Publiek-privaat initiatief

Voorafgaand aan het bereiken van het hoogste punt van de RDM Training Plant stond de samenwerking tussen de betrokken publieke-private partners centraal. Tijdens een interactieve discussie onder leiding van oud-NOS-journalist Wouter Kurpershoek kregen verschillende partners de mogelijkheid om hun visie op onder meer veiligheid en technisch onderwijs te delen met het aanwezige publiek.

Na afloop van het symposium kreeg burgemeester Aboutaleb samen met het publiek een virtuele rondleiding over het terrein van de RDM Training Plant. Hierna kreeg de burgemeester toegang tot het bouwterrein en mocht hij plaatsnemen in de hijskraan. Om toegang te krijgen tot het bouwterrein ontving hij het zogenoemde ‘Digital Safety Passport’ en voor het besturen van de hijskraan kreeg hij de vereiste werkvergunning overhandigd.

Toekomstgericht

Bas Janssen, directeur van Deltalinqs, is verheugd over het bereiken van het hoogste punt: “We bouwen aan de nieuwe standaard voor veilig werken om de veiligheid van werknemers en de werkzaamheden te kunnen borgen. We zijn er dan ook uitermate trots op dat wij dit samen met onze leden en partners kunnen realiseren.” Ook de gemeente Rotterdam gaat profiteren van de komst van de RDM Training Plant. “De realisatie van de oefenfabriek draagt bovendien bij aan de economische groei en werkgelegenheid in Rotterdam”, aldus Janssen.

Lees verder op de website van Deltalinqs.