Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Nieuws

RanMarine: via PortXL naar RDM Rotterdam

Richard Hardiman heeft zich per 1 oktober met zijn bedrijf op RDM Rotterdam gevestigd, een mooi resultaat van een startup die via PortXL in Rotterdam terecht is gekomen. RanMarine is het bedrijf achter de innovatieve Waste Shark, die een bijdrage gaat leveren aan het opruimen van de ‘plastic soup’ die in de wereldzeeën drijft.

“We have started to produce and built our Waste Sharks now for India, Dubai, America and Cape Town, so we truly are using Innovation Dock and RDM as a base to go global”, Aldus Richard Hardiman van RanMarine Technology.

 

Van Zuid-Afrika naar Rotterdam

Richard Hardiman, een ondernemer uit Zuid-Afrika, zag daar jongens in de haven met een bootje en een schepnet plastic uit het water vissen. Hij bedacht zich dat dat veel sneller, slimmer en efficiënter kan! Hierdoor geïnspireerd ontwikkelde hij  een concept om met een drone plastic uit het water te vissen. In Zuid-Afrika kwam hij niet veel verder, maar gelukkig kreeg hij in 2015 een telefoontje van PortXL. In 2016 heeft hij het PortXL-programma doorlopen en kwam via het netwerk van het Havenbedrijf in contact met startups en faciliteiten op RDM. Tevens sloot hij met Havenbedrijf Rotterdam een contract, waarbij hij zijn prototype verder kon ontwikkelen. Genuin Engineering i.s.m. RDM Makerspace én Jules Dock, startups op RDM, helpen hem met het maken van zijn prototypes en producten. Met de faciliteiten van Hogeschool Rotterdam op RDM, kon hij (en kan hij nog steeds) in het Aqualab en de Dronehaven zijn prototypes testen en verbeteren.

 

Behoefte aan inspirerende kantoorplek > RDM Flexkantoor

Naast het ontwikkelen van het prototype had Richard Hardiman ook behoefte aan een inspirerende kantoorplek. Onlangs is de voormalige Medische Dienst omgedoopt tot het RDM Flexkantoor en hebben we hem per 1 oktober een kantoorunit kunnen aanbieden voor een jaar. Ideaal voor Richard Hardiman om in de buurt van RDM’s prototype- en testfaciliteiten ook kantoorwerkzaamheden uit te kunnen voeren. We heten hem van harte welkom en hopen op deze wijze meer innovatieve bedrijven naar (Port of) Rotterdam te trekken.

Voor meer informatie over RanMarine en de Waste Shark, ga naar: https://www.ranmarine.io/