Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Nieuws

RDM Onderzeebootloods futureproof

Onlangs zijn er diverse investeringen gedaan in de industriële RDM Onderzeebootloods, die de evenementenlocatie toekomstbestendig maakt en het voor organisatoren nog aantrekkelijker is om hier evenementen te organiseren.

Johan Haijer, Locatiemanager RDM Events: “Wij zijn heel blij met alle investeringen die zijn gedaan. De RDM Onderzeebootloods was al een hele bijzondere locatie, maar met deze noviteiten meer dan ooit de perfecte locatie voor tal van evenementen!”

Verbeterde akoestiek

De enorme glazen pui van 300m2 in de RDM Onderzeebootloods kan nu in anderhalve minuut geblindeerd worden met een gordijn; perfect voor een speciaal effect tijdens een opening of onthulling en vooral ook goed inzetbaar als backdrop voor een podiumopstelling. Ook zijn er akoestische doeken geplaatst waardoor geluid voor de meeste toepassingen prettig klinkt. En de totale ruimte kan in gedeeltes opgesplitst worden.

Investering in verwarming

Ook op het gebied van verwarming is het behaaglijk warm in de RDM Onderzeebootloods. Naast de bestaande vloerverwarming is er, door het Havenbedrijf Rotterdam, extra verwarming geïnstalleerd. De temperatuur in de hal is nu goed regelbaar. Ander voordeel is dat de opwarmtijd van de loods is teruggebracht naar een paar uur. Dit komt doordat de warmte in het dak naar beneden wordt gedrukt en de vloerverwarming voorkomt stijgende kou uit de betonnen vloer van de loods. Een zuinige manier van verwarmen.

In de Oostloods, waar een standaard congresopstelling staat, zorgen radiatoren voor een behaaglijke ruimte waardoor bezoekers geen last hebben van koudeval langs de muren.

Sfeerverlichting in alle kleuren

In de Oostloods heeft het Rotterdamse Peitsman Licht en Geluid een uitgebreide licht- en  geluidsinstallatie gerealiseerd. Deze installatie zorgt voor sfeerverlichting in alle kleuren, spraakversterking tot 400 personen en de mogelijkheid gemakkelijk een LED scherm op te hangen. Het voordeel voor opdrachtgevers is dat het de opstartkosten aanzienlijk reduceert omdat zij geen hoogwerker hoeven in te huren en de arbeidskosten eenmalig zijn.

Meer informatie

Sinds januari 2016 is de exploitatie van de evenementenlocaties op RDM in handen van Rotterdam Ahoy, onder de naam RDM Events. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met [email protected] Susanne Blaas (010-293 3237) of Kees de Jong (010-293 3135).