Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Nieuws

VertiDrive neemt intrek in Grofsmederij

VertiDrive , opgericht in 2008 , is een innovatief bedrijf dat veilige, milieuvriendelijke en kosteneffectieve robotoplossingen ontwikkelt. Het bedrijf neemt deze zomer zijn intrek in baai 1 van de Grofsmederij op RDM Rotterdam. Met de komst van VertiDrive is RDM weer een innovatief, vooruitstrevend bedrijf rijker.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf een exponentiële groei doorgemaakt. Van 9 medewerkers in 2016 tot 25 medewerkers nu. En met de verhuizing van de bedrijfsactiviteiten vanuit Ridderkerk naar RDM Rotterdam, zal deze stijgende lijn verder worden voortgezet, aldus Maurice Hofman, CEO VertiDrive.

Aantrekkingskracht

VertiDrive onderscheidt zich door robots te ontwikkelen die verticale reinigingswerkzaamheden kunnen uitvoeren in met name de maritieme, offshore en petrochemische industrie. Zij maken daarbij gebruik van magneten om op deze, vaak lastig te bereiken, oppervlakten de schoonmaakwerkzaamheden uit te kunnen voeren.

Door een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsteam kan VertiDrive allerlei aangepaste robots produceren. Op de nieuwe bedrijfslocatie in de voormalige grofsmederij van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij heeft de R&D afdeling straks meerdere prototypes in ontwikkeling. Maurice Hofman geeft aan zijn klanten graag te verrassen: “Door de diversiteit aan functionaliteiten van de robot zijn de toepassingsmogelijkheden legio!”

Meteen thuis op RDM

De innovatieve uitstraling van RDM Rotterdam trok het management van VertiDrive over de streep om te kiezen voor de Grofsmederij als thuisbasis voor het bedrijf. Na een periode van flinke investeringen in de nieuwe locatie zal het bedrijf in augustus officieel haar deuren openen. Maurice Hofman staat erop dat zijn team een paar uur per week moet rondlopen in het RDM Innovation Dock ter inspiratie en om onderlinge samenwerking met partijen op RDM te bevorderen.  Mark Egten, student aan de Hogeschool Rotterdam heeft inmiddels zijn weg naar VertiDrive al gevonden.   Maurice Hofman geeft aan graag een actieve bijdrage te willen leveren aan de RDM community:  “Immers, deze locatie verplicht je als bedrijf om je open te stellen voor jong talent!”

Wil jij net als VertiDrive jouw start-up naar een hoger niveau tillen op RDM Rotterdam? Bekijk hier de mogelijkheden voor bedrijven of neem contact op met René Schmitt, Sales Manager RDM Rotterdam, via [email protected] of 06 – 11 00 46 99.

Voor meer informatie over dit bedrijf, ga naar www.vertidrive.nl