Procestechniek

Wil jij aan de knoppen zitten bij industriële fabrieken en zorgen dat mechanische en chemische processen soepel en efficiënt verlopen? De procestechniekopleidingen van Zadkine in de Scheepsbouwloods op RDM Rotterdam vormen een uitstekende basis voor jouw carrière als procesoperators in de (petro)chemische-, de farmaceutische- of de levensmiddelenindustrie.

In de praktijk op RDM Rotterdam

De procestechniekopleidingen op RDM Rotterdam beschikken over moderne faciliteiten en een moderne leslocatie. Om je optimaal voor te bereiden op de beroepspraktijk vind je in de Scheepsbouwloods een heuse oefenolieraffinaderij. Ook zijn er nauwe samenwerkingsverbanden met bedrijven in de chemie en industrie. De procestechniekopleidingen op RDM Rotterdam worden op verschillende niveaus gegeven. Als operator A (mbo niveau 2)  heb jij de belangrijke taak om het (deel)productieproces bij te sturen en storingen te verhelpen. Als operator B (mbo niveau 3) laat jij het productieproces veilig en soepel verlopen en stuur je indien nodig bij en verhelp je storingen. In de beroepsopleiding Operator C (mbo niveau 4) ligt de nadruk op het managen van een productieproces en alles wat daarmee te maken heeft.

Aan de slag na je opleiding

Procesoperators spelen een belangrijke rol in productieprocessen. Een procesoperator is binnen de fabriek verantwoordelijk voor de voortgang van het productieproces en grijpt in wanneer dat noodzakelijk is. Een procesoperator beheert en controleert een proces. De industriële bedrijven in en om Rotterdam staan te springen om goed opgeleid personeel. De opleidingen tot Operator B en C bieden dan ook een carrièrestartgarantie. Kijk voor meer informatie over de carrièrestartgarantie op www.procescollege.nl.

Meer informatie

Wil jij meer weten over de opleidingen tot procesoperator op RDM Rotterdam? Kijk hier voor meer informatie over de opleidingen, de toegangseisen en informatie over hoe je je kunt inschrijven.