Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

rondleidingen

Rondleiding Architectuur & Historie

Ingrediënten rondleiding

  • Oprichting campus RDM Rotterdam, samenwerking Havenbedrijf Rotterdam en Hogeschool Rotterdam
  • Geschiedenis Rotterdamsche Droogdok Maatschappij en Heijplaat
  • Onderzeebootloods
  • Quarantaineterrein

De Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) was een belangrijke scheepswerf voor scheepsnieuwbouw, scheepsreparatie en machinebouw in Rotterdam, die heeft bestaan tussen 1902 en 1996. Het bedrijf bouwde 355 schepen, vrijwel allemaal zeegaand, zowel voor de koopvaardij als de marine. Ook construeerde het bedrijf brugdelen (Vianen) en boorplatforms. Op zijn hoogtepunt telde het bedrijf 7.000 personeelsleden en nam het enige tijd de leidende positie onder de Nederlandse scheepswerven in. Na bijna 100 jaar in gebruik geweest te zijn als scheepswerf, is RDM een nieuw leven begonnen als dynamisch stadshavensgebied. Het uitgestrekte complex op Heijplaat is nu bestemd voor onderwijs en innovatie en is in volle glorie te bewonderen.

Het oude hoofdkantoor van de RDM is compleet gerenoveerd. Het belangrijkste deel dateert uit de jaren 1913–1916, met de ingang voor de directie, een monumentale marmeren vloer en de aangrenzende Art Deco Directiekamer en Commissarissenkamer.

Met de oprichting van de RDM in 1902 werd ook een compleet fabrieksdorp gebouwd op Heijplaat, gebaseerd op de Engelse tuindorpen. Samen met het Quarantaineterrein vormt dit gebied een bijzondere enclave midden in het moderne en dynamische havengebied. Het wordt gezien als één van de havengebieden met belangrijke cultuurhistorische waarde voor Rotterdam.

Tarief

De kosten van deze rondleiding bedragen € 150,00 (excl. 21% btw) per uur voor een groep van maximaal 25 personen. Voor meer informatie over de rondleidingen neem contact op met het RDM Informatiecentrum via telefoonnummer 010 – 252 44 72 of per e-mail via [email protected].Aantal deelnemers

Taal van de rondleiding

Gewenste rondleiding:
InnovatieArchitectuur & HistorieFietstour RDMMerwe-VierhavensMakers District

StandaardMaatwerk*

*Hier zijn extra kosten aan verbonden

Betaalwijze:
Pin bij aanvang rondleiding.*Buitenlandse delegaties alleen mogelijk per pin.Factuur

Factuur gegevens invoeren a.u.b: