Rondleiding Architectuur & Historie

Mogelijke ingrediënten:

 • Roemruchte geschiedenis Rotterdamsche Droogdok Maatschappij;
 • het historisch RDM erfgoed;
 • de fotogenieke parels van het unieke tuindorp Heijplaat.

De Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) was een belangrijke scheepswerf voor scheepsnieuwbouw, scheepsreparatie en machinebouw in Rotterdam, die heeft bestaan tussen 1902 en 1996. Het bedrijf bouwde 355 schepen, vrijwel allemaal zeegaand. Op zijn hoogtepunt telde het bedrijf 7.000 personeelsleden en nam het enige tijd de leidende positie onder de Nederlandse scheepswerven in. Na bijna 100 jaar in gebruik geweest te zijn als scheepswerf, is RDM een nieuw leven begonnen . Het uitgestrekte complex op Heijplaat is nu bestemd voor onderwijs en innovatie en is in volle glorie te bewonderen en maakt onderdeel uit van Rotterdam Makers District.

Met de oprichting van de RDM in 1902 werd ook een compleet fabrieksdorp gebouwd op Heijplaat (1914). Samen met het Quarantaineterrein vormt dit gebied een bijzondere enclave midden in het moderne en dynamische havengebied. Het wordt gezien als één van de havengebieden met belangrijke cultuurhistorische waarde voor Rotterdam.

Tarief

De kosten van deze rondleiding bedragen € 150,00 (excl. 21% btw) per uur voor een groep van maximaal 10 personen. De duur van deze tour is een uur.

Een rondleiding op maat is mogelijk op aanvraag. Hiervoor berekenen wij op basis van nacalculatie het aantal uren voor het organiseren van je rondleiding a € 75,- per uur. Vooraf ontvang je een prijsopgave. Voor meer informatie over de rondleidingen neem contact op met het RDM Informatiecentrum via telefoonnummer 010 – 252 44 72 of per e-mail via [email protected].

 


  Aantal deelnemers

  Taal van de rondleiding

  Gewenste rondleiding:
  Rondleiding InnovatieRondleiding Architectuur & HistorieFietstour RDMMakers DistrictRondleiding M4H