Rotterdam Makers District

Het Rotterdam Makers District ontwikkelt zich aan weerszijden van de Maas, in de gebieden RDM Rotterdam en M4H Rotterdam. Het is dé plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie. Hier werken onderwijs en bedrijfsleven aan innovaties voor haven en stad. RDM Rotterdam is inmiddels een bewezen succes en zit met zestig bedrijven zo goed als vol. Aan de overkant van de Maas, ligt het Merwe-Vierhavensgebied (M4H). Ondernemende pioniers hebben dit gebied al gevonden. Sterke punten van M4H Rotterdam zijn de maritieme en industriele entourage, het gevarieerde aanbod aan bedrijfsruimten en de ligging tussen haven en stad.

Het Makers District leent zich perfect voor jonge bedrijven om te groeien naar grote gevestigde ondernemingen. Grote bedrijven kunnen hier experimenteren met nieuwe producten of processen. Er worden nieuwe technologieën uitgedacht, getest en toegepast. Deze nieuwe technologieën zijn gebaseerd op digitalisering, robotisering, additive manufacturing, en op het toepassen van nieuwe, duurzame energie en materialen. Dit maakt het Makers District tot een proeftuin en etalage van de nieuwe economie.

In de visie en strategie voor het Makers District beschrijven de gemeente en het Havenbedrijf hoe zij M4H en RDM in samenhang verder willen ontwikkelen. Download hier het document Visie & Strategie Rotterdam Makers District