Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Nieuwe testfaciliteit H2EnergyLab

RDM is een belangrijke testfaciliteit voor de regio rijker; het waterstoflab van RDM Centre of Expertise. Het H2EnergyLab is een duidelijk voorbeeld van hoe onderwijs en bedrijfsleven kunnen samenwerken.

Lees meer

Supersnelle betonreparatie

MgAubel ontwikkelde een slim, duurzaam en ecovriendelijk materiaal dat supersnel droogt. Voordeel is dat betonreparatie en -renovatie direct uitgevoerd kunnen worden.

Lees meer

Circular Experience van Studio RAP

ABN AMRO heeft de jonge architecten gevraagd een balustrade en muur te ontwerpen voor Circl, het nieuwe circulaire paviljoen op de Zuidas in Amsterdam. De wand is volledig door een industriële robot gebouwd en bestaat uit duizenden unieke latten van afvalhout.

Lees meer

Waste Shark: Van idee tot prototype

De Waste Shark zal een bijdrage leveren aan het opruimen van de ‘plastic soup’ die in de wereldzeeën drijft. Dit idee kwam tot stand in Zuid-Afrika en het daadwerkelijke prototype is uiteindelijk gerealiseerd op RDM Rotterdam!

Lees meer

SkelEx

Gaurav Genani is de bedenker van de innovatieve SkelEx. Dit niet-aangedreven exoskeleton voor het bovenlichaam verlicht werkzaamheden waarbij armen intensief gebruikt worden. 

Lees meer

Realise your prototype

Heb jij een geniaal idee wat kan leiden tot een prototype? Maak gebruik van de faciliteiten, knowhow en het netwerk van RDM Makerspace. Pitch jouw idee, word 3 maanden gratis lid van RDM Makerspace en realiseer jouw prototype!

Lees meer

Studio RAP groeit rap

Deze drie jonge architecten startten Studio RAP en maken met hun unieke ontwerpproces, gebaseerd op high-end, digitale ontwerptechnieken en robotische productie het verschil in de architectuur.

Lees meer

RAMLAB: Metal parts on demand

Op dit moment is RAMLAB bezig met de eerste gecertificeerde schroef die binnenkort bevestigd zal worden aan een schip van DAMEN Shipyards. Hiermee maakt RAMLAB echt reuring in de industrie, want dit is nog nooit eerder gedaan.

Lees meer

Internet of Things Academy

Aan de TU Delft technische bestuurskunde gestudeerd, daarna bij YES!Delft gewerkt en inmiddels is Jurjen Lengkeek naast RDM Makerspace één van de oprichters van de Internet of Things Academy (IoT Academy)

Lees meer

Maak het op RDM

In navolging van de Maker Movement in de Verenigde Staten openden Vincent Wegener en Jurjen Lengkeek in de zomer van 2013 de RDM Makerspace. Robotarmen, drones, lasersnijders, IoT en 3D-printers zijn daarmee voor iedereen toegankelijk.

Lees meer