Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

100% elektrische foodtruck

Een Citroën HY uit 1973 is door studenten Automotive van Hogeschool Rotterdam omgebouwd tot de eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam.

Lees meer

Bouwen aan je eigen Tiny House

Jan-Willem en Noortje bouwen hun eigen Tiny House in het Innovation Dock op RDM en achter het bouwen van en wonen in dit Tiny House huist een bijzondere levensvisie.

Lees meer

Minder affakkelen, meer energie opwekken

Nutteloze afvalgassen die nu nog worden afgefakkeld in de industrie, kunnen met behulp van de Ener-Core EcoStations voortaan worden gebruikt om energie op te wekken.

Lees meer

De inspectie van windturbines met een drone

Hoe inspecteer je een windturbine met een hoogte van zo’n honderd meter? Zet een drone in. De op RDM gevestigde Dutch Drone Company inspecteert met zijn drones windturbines op land en op zee.

Lees meer

Een brug van kunststof

Geen beton, staal of hout, maar composiet is het basismateriaal voor een twintig meter lange brug die de gemeente Rotterdam in het voorjaar van 2016 opende.

Lees meer

Het eerste robotisch gefabriceerde gebouw

In het Innovation Dock op RDM Rotterdam is het eerste door robots gefabriceerde gebouw van Nederland opgeleverd. Het jonge ontwerp- en fabricagebureau Studio RAP verzorgde hiervoor het gehele bouwproces. Hiermee hebben ze op 17 november 2016 de ARC16 Innovatie Award gewonnen!

Lees meer

Veilig oversteken in de offshore

Van een schip dat meebeweegt op de deining van de zee overstappen naar een offshore structuur, zoals een windmolen of boorplatform, was tot 2008 een hele uitdaging voor medewerkers in de offshore sector. Het high-tech offshore bedrijf Ampelmann heeft daar vanaf RDM Rotterdam verandering in gebracht.

Lees meer

Dobberend Bos

De eerste dobberende boom werd in 2013 al ‘geplant’ in de Dokhaven van RDM Rotterdam en inmiddels is dat geëvolueerd naar een compleet dobberend bos in de Rotterdamse Rijnhaven.

Lees meer

Tom van Nispen

Op RDM Rotterdam doet Tom van Nispen (22) de opleiding hbo Automotive. We hebben een klassieke Citroën HY-bus van de sloop gered. Zijn eerste leven reed hij op benzine en wij hebben hem nu een tweede leven gegeven met een elektrische aandrijving.

Lees meer

ShoreTension

De roeiers van de KRVE ontwikkelden de ShoreTension. Dit systeem voorkomt het breken van scheepstrossen bij afgemeerde schepen, door de trossen op constante spanning te houden. Het ShoreTension-systeem wordt inmiddels in havens over de hele wereld ingezet.

Lees meer