Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Showcases

Bouwen aan je eigen Tiny House

Jan-Willem en Noortje bouwen hun eigen Tiny House in het Innovation Dock op RDM. Een Tiny House, het woord zegt het al, staat natuurlijk voor een klein huis, maar je mag het pas een Tiny House noemen als het niet groter is dan 28m2 en bedoeld is om het hele jaar in te wonen. Dat is ook de bedoeling van Jan-Willem en Noortje en achter deze beslissing huist een bijzondere levensvisie.

 

Zo onafhankelijk mogelijk leven

Jan-Willem en Noortje willen zo onafhankelijk mogelijk leven. Sinds ze elkaar hebben leren kennen, weten ze dat ze het liefst op een alternatieve en bijzondere manier willen wonen. Zo wonen ze op dit moment nog in een oud schoolgebouw van voor de oorlog. Ze kiezen er heel bewust voor om hypotheekvrij te leven, want ze willen niet vastzitten aan een leven waarin je moet werken voor je huis. Het was hun droom om hun eigen huis te bouwen, maar dat kost tijd en geld. Door de keuze te maken voor een Tiny House hebben ze de kans om hun dromen waar te maken. In het voorjaar van 2017 is het de bedoeling dat Jan-Willem en Noortje zullen intrekken in hun zelfgebouwde Tiny House. De wens is om deze in het achterliggende dorp Heijplaat te plaatsen, waarbij het innovatieve kleine huisje onderdeel zal uitmaken van één van de concepthuizen in Concept House Village.

“Dankzij het opgebouwde netwerk in het Innovation Dock van RDM zijn er genoeg kansen om de innovaties naar een hoger niveau te brengen.”
aldus Jan-Willem van der Male.

 

 

Tiny House Movement Rotterdam

Na het bouwen van hun eigen huisje, hopen ze nog meer huisjes te kunnen ontwerpen en bouwen. In hun blog houden ze de voortgang van hun bouwen bij en gaan ze tevens in op het proces van ‘ontspullen’ en het overtuigen van de gemeente voor deze nieuwe vorm van wonen. Als Tiny House Rotterdam zetten ze zich in voor het samenbrengen van partijen die graag betrokken willen worden bij de Tiny House Movement in Rotterdam.

 

Let op: op 4 februari 2017 is dit Tiny House verhuisd naar de overkant van RDM – het M4H-gebied – voor de laatste afwerkingen.

Voor meer informatie over Tiny House Rotterdam en hun blog, ga naar: http://www.tinyhouserotterdam.nl/