Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Showcases

Circular Experience van Studio RAP

De architecten van Studio RAP hebben met hun industriële robots opnieuw een indrukwekkend staaltje design gefabriceerd. ABN AMRO heeft de jonge architecten gevraagd een balustrade en muur te ontwerpen voor Circl, het nieuwe circulaire paviljoen op de Zuidas in Amsterdam. De wand is volledig door een industriële robot gebouwd en bestaat uit duizenden unieke latten van afvalhout.

Nagedacht over hergebruik

Om ervoor te zorgen dat hergebruik of recycling mogelijk is, wordt de klassieke deuvelverbinding gebruikt, met stalen kabels wordt de constructie na-gespannen. Hiermee is er geen lijm nodig, na gebruik kan de hele constructie uit elkaar worden gehaald door slechts een paar bouten te verwijderen. Op die manier paste het concept en de uitvoering van het expressieve ontwerp perfect in de circulaire ambities van ABN AMRO. Lees het hele verhaal op de website van Studio RAP.

 

Studio RAP

Met hun unieke ontwerpproces, gebaseerd op high-end, digitale ontwerptechnieken en robotische productie maken ze het verschil in de architectuur. Ze vallen continu in de architectuurprijzen en hun werk valt in de smaak bij toonaangevende opdrachtgevers als ABN AMRO, Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en Gemeente Den Haag.

Van idee tot prototype

Heb jij zelf een idee wat je wilt testen of wil je een prototype ontwikkelen? Met de Innovation Connector van RDM Rotterdam heb je via één loket toegang tot onder andere industriële robotarmen, 3D-printers, CNC-frezen, lasersnijders of een waterloopkundig laboratorium. Naast alle technische faciliteiten helpen RDM’s innovatieve bedrijven en kennisinstellingen je graag verder met hun kennis en ervaring.

Voor meer informatie, neem contact op met René Schmitt via 06-11004699 of [email protected].