Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Showcases

Nieuwe testfaciliteit H2EnergyLab

RDM is een belangrijke testfaciliteit voor de regio rijker; het waterstoflab van het RDM Centre of Expertise.

Hogeschool Rotterdam heeft op 11 juni 2018 een waterstoflab geopend op de campus van RDM Rotterdam; het H2EnergyLab. Studenten, docenten, onderzoekers én ondernemers werken hier samen in projecten op het gebied van waterstoftechnologie. Het H2EnergyLab is een uniek opleidings- en testcentrum waar productie, transport én toepassing van waterstof op een betaalbare schaal kan worden getest en is een belangrijke faciliteit voor de regio. Rotterdam kan met haar havengebied en stad met de vele waterstofgebruikers snel verder groeien als hotspot voor waterstof, nationaal én internationaal.

De belangrijk rol van waterstof

In de transitie van fossiele brandstoffen naar schone energiebronnen speelt waterstof een belangrijke rol. Door water middels elektrolyse te splitsen in zuurstof en waterstof kun je deze vervolgens als gas opslaan. In deze vorm kan waterstof vervoerd worden naar plaatsen waar energiebehoefte is. Ter plekke kan de waterstof dan weeromgezet worden in schone elektrische energie, waarmee voertuigen kunnen worden aangedreven of woningen voorzien van energie.

Samenwerking bedrijfsleven en onderwijs

Het H2EnergyLab is een duidelijk voorbeeld van hoe onderwijs en bedrijfsleven kunnen samenwerken. Het Waterstoflab is opgezet door RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam i.s.m. het Havenbedrijf Rotterdam en bedrijven op RDM als DEOdrive en Ennology. Het lab is de enige plek in Nederland waar kennis van waterstoftechnologie met een breed publiek wordt gedeeld en gedemonstreerd.

Gebruikmaken van het Waterstoflab

Wil je gebruikmaken van het H2EnergyLab of  meer informatie? Neem contact op met Emile Jackson: [email protected],
06 – 52 11 23 40.

Download hier de brochure H2EnergyLab.
Lees nieuwsbericht op RDM Centre of Expertise.