Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Showcases

RAMLAB: Metal parts on demand

RAMLAB staat voor het ‘Rotterdam Additive Manufacturing Lab’. Hier wordt onderzoek gedaan naar het grootschalig 3D printen van metalen voor de havengerelateerde industrie. Op dit moment is RAMLAB bezig met de eerste gecertificeerde schroef die binnenkort bevestigd zal worden aan een schip van Damen Shipyards. Hiermee maakt RAMLAB echt reuring in de industrie, want dit is nog nooit eerder gedaan.

“Zo zouden we naar een wereld toe kunnen waar je minder voorraad nodig hebt en ‘on demand’ metalen kunt 3D printen, dat is de toekomstvisie.” Aldus Vincent Wegener van RAMLAB.

 

Havengerelateerde industrie

Het ‘Rotterdam Additive Manufacturing LAB’ (RAMLAB) is het eerste 3D printing fieldlab dat zich richt op de havengerelateerde industrie. Met gebruik van 3D metaalprinters (ook wel additive manufacturing genoemd) kunnen op termijn, binnen enkele dagen vervangende scheepsonderdelen gefabriceerd worden. Daar gaat nu vaak maanden over heen. Het op RDM Rotterdam gevestigde RAMLAB is geïnitieerd door het Havenbedrijf Rotterdam, InnovationQuarter en RDM Makerspace.

Voor meer informatie bezoek www.ramlab.com.