Human Capital

Iris Edelsmid reist op haar longboard naar RDM

Iris Edelsmid (24) is student Industrieel Product Ontwerpen (IPO) bij Hogeschool Rotterdam, een opleiding die deels op RDM Rotterdam gegeven wordt. Ze is een bijzondere verschijning, want iedere dag komt zij – met helm, knie- en polsbeschermers – op haar longboard helemaal vanuit Rotterdam Noord naar RDM – met een kleine onderbreking van de Waterbus.

Op RDM rolt ze verder in Innovation Dock, naar het kantoor van Genuin.engineering. Via haar opleidingsmanager kwam ze voor haar stage bij dit bedrijf terecht, een echte startup op RDM waar ze bezig zijn met slimme oplossingen en het ontwikkelen van prototypes voor grote bedrijven. Die stage is inmiddels afgerond, maar ze werkt (als bijbaan) nog steeds bij Genuin.engineering en combineert dit met haar opleiding. Bij het bedrijf werkt ze aan verschillende projecten. Op dit moment is ze bezig met een systeem/prototype waarmee ze slaap kan meten zonder de persoon aan te raken. Naast het kantoor is ook een ruimte met een bed opgesteld om het te testen.

Naast prototypemaker is ze – naar eigen zeggen – ook een beetje een documentatienerd; ze werkt ook veel achter de computer om, in tegenstelling tot haar (voornamelijk) mannelijke collega’s, structuur aan te brengen in de onderzoeken en het ontwikkelen van slimme oplossingen. Als ze iets gaat testen, maakt ze bijvoorbeeld eerst een hypothese en pakt ze het heel planmatig aan. Voor het ontwikkelen van haar fysieke prototypes werkt ze ook veel in de houtwerkplaats van Hogeschool Rotterdam op RDM.

OPEN Rotterdam heeft een leuk portret van haar gemaakt: