Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Studierichtingen

Bijzonder aan het onderwijs op RDM Rotterdam is de vestiging van mbo- en hbo-onderwijs op één locatie. De volgende studierichtingen van  Techniek College Rotterdam (een samenwerking tussen het Albeda College en Zadkine) en Hogeschool Rotterdam zijn (deels) op RDM gevestigd.

Industrieel Product Ontwerpen

Bij deze opleiding leer je hoe je een idee moet ontwikkelen tot een product dat werkt en dat bruikbaar, maakbaar en betaalbaar is. Duurzaamheid is in het ontwerpproces een belangrijk uitgangspunt voor elk productontwerp.

Bekijk website

Bouwkunde

Bouwkunde is een breed vakgebied, waar je veel kanten mee op kunt. Na afronding van de opleiding kun je bijvoorbeeld als bouwkundig ingenieur terecht bij architectenbureaus en bij aannemers. Ook kun je aan de slag bij projectontwikkelaars, constructeurs, adviesbureaus of woningcorporaties.

Bekijk website

Rotterdamse Academie van Bouwkunst

Bij de Rotterdamse Academie van Bouwkunst combineer je een baan met een masteropleiding Architectuur of Stedenbouw. Je werkt 3 tot 4 dagen in de week bij een bureau, daarnaast ben je een avond en een dag bezig op de Academie.

Bekijk website

Werktuigbouwkunde

Je bent gefascineerd door techniek. Je wilt weten hoe machines in elkaar zitten en je wilt nieuwe dingen maken of bestaande dingen verbeteren. Werktuigbouwkunde is een heel breed vakgebied waarbinnen je onder andere als ontwerper van producten en machines aan de slag kunt.

Bekijk website

Procesoperator

Wil jij aan de knoppen zitten van industriële fabrieken en zorgen dat processen soepel en efficiënt verlopen? De opleidingen tot procesoperator vormen een uitstekende basis voor een carrière in de (petro)chemische, de farmaceutische of de levensmiddelenindustrie.

Lees meer

Verspaner

Als verspaner maak je precisiedelen voor specialistische machines en apparatuur. Je levert hoogwaardig vakwerk. Met handbediende of volautomatische draaibanken en freesmachines draai, frees, slijp en polijst je alles precies op maat.

Bekijk website

Lasser

Heb je altijd al onderdelen aan elkaar willen smelten? Als lasser ben je een onmisbare schakel voor bedrijven die technische producten maken. Je kunt bijvoorbeeld werken bij een scheepswerf, een machinefabriek of op een constructiewerkplaats.

Lees meer

Pijpenbewerker

Als pijpenbewerker zorg je voor de juiste pijpen in het leidingnetwerk. Alle pijpleidingen hebben weer andere wanddiktes of doorsneden. Je weet hoe je pijpen aan elkaar kunt lassen of lijmen en je weet ook hoe je ze kunt repareren.

Lees meer

Constructiewerker

Wat je met je ogen ziet, kun je met je handen maken. Als constructiewerker maak je constructies van staal en aluminium. Denk aan bruggen, containers en booreilanden. Je werkt met verschillende technieken, zoals lassen, zagen, walsen, boren en monteren.

Bekijk website

Monteur service en onderhoud installaties en systemen

Als monteur service en onderhoud houd je de apparaten van een bedrijf draaiende. Je repareert of vervangt kapotte onderdelen en je test (nieuwe) apparatuur. Dankzij je brede technische basiskennis weet je precies hoe alle installaties in elkaar zitten.

Lees meer