Automotive

Heb jij een passie voor auto’s en wil je van jouw passie je beroep maken? Dan is de hbo-opleiding Automotive bij Hogeschool Rotterdam wellicht iets voor jou. Tijdens deze vierjarige bacheloropleiding op RDM Rotterdam leer je alles over het ontwerpen, produceren en ontwikkelen van auto’s. Je leert hoe een auto werkt en hoe je hem duurzamer, efficiënter en veiliger kunt maken.

In de praktijk op RDM Rotterdam

Naast theorielessen kun je op RDM Rotterdam het geleerde gelijk in de praktijk toepassen. Zo ontwerp en bouw je in je eerste jaar van de opleiding Automotive een Funcar. Studenten krijgen tijdens de opleiding bovendien de kans om aan diverse projecten mee te werken, zoals het project Second Life Vehicle van RDM Centre of Expertise. Binnen dit project bouwen studenten een oude bus om tot een elektrische, duurzame foodtruck. Ook doet jaarlijks een team van Hogeschool Rotterdam mee aan de Shell Eco-marathon.

Aan de slag na je opleiding

Na afronding van de opleiding ben je automotive engineer en kun je bijvoorbeeld aan de slag als ontwerper/constructeur bij een autofabrikant of ingenieursbureau. Ook een eigen bedrijf is een optie.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de opleiding Automotive? Lees hier over de ervaringen van student Tom van Nispen. Meer informatie over de opleiding Automotive, de toelatingseisen en informatie over hoe je je kunt inschrijven vind je op de website van Hogeschool Rotterdam.