Techmission010

Honderden jongeren geïnspireerd om voor techniek te kiezen tijdens Techmission010

Negenhonderdhonderd leerlingen in het voortgezet onderwijs zullen op 17, 18 en 19 februari voorkomen dat de haven en stad Rotterdam zonder stroom komt te zitten. In de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam vindt dan de derde editie van Techmission010 plaats, een unieke tech experience die aansluit bij de belevingswereld van leerlingen – en waarin ze ontdekken wat hun talenten zijn en of een technisch profiel bij ze past. 

“Vandaag ben ik erachter gekomen dat ik zeker weten technisch ingenieur wil worden”, zegt Ayoub, havoleerling van OSG Hugo de Groot, tijdens de vorige editie.

“Onze havenregio heeft enorme behoefte aan techneuten. De zeshonderd jongeren die deze twee dagen hebben deelgenomen, staan vlak voor hun profielkeuze. Met Techmission010 willen we jongeren inspireren om voor techniek te kiezen.” zegt Jouke Goslinga, programmadirecteur RDM Rotterdam, na afloop vorig jaar.  

“Er is nu een mismatch tussen de opleidingskeuze en de arbeidsmarkt. Veel jongeren kiezen voor opleidingen in juridische en administratieve sectoren, terwijl daar de minste banen zijn.” zegt Karín Fraai, adviseur Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). “Om jongeren te enthousiasmeren voor techniek zijn wij partner geworden van Techmission010. En leerlingen uit Rotterdam Zuid die kiezen voor techniek ontvangen zelfs een AanDeBak-garantie, waardoor ze verzekerd zijn van werk na afronding van hun technische opleiding.”

Middelbare scholen uit regio Rijnmond kunnen meedoen aan Techmission010 als onderdeel van hun loopbaanoriëntatie onderwijs. De scholieren ontdekken tijdens de spannende game zelf wat zij willen, kunnen en leuk vinden – en ook of een technisch profiel bij hen past.

Met deelname aan dit traject worden de jongeren beter uitgerust voor het maken van deze belangrijke keuze. De organisatoren hopen hun harten te winnen voor een toekomst in de techniek of in de haven.

Techmission010 is mogelijk gemaakt door:

RDM Rotterdam, NPRZ, Tech op Zuid, Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam (RDM Centre of Expertise), Techniek College Rotterdam, IT Campus, STC Group, Deltalinqs, Bouwend Nederland, OOM,  Bouwend Nederland, EIC Mainport Rotterdam, OTIB en Wij Techniek.

partners techmission010

Techmission010 is een productie van Experiences That Matter in coproductie met Sherlocked.

Meer informatie kan je hier vinden

Bekijk hier de aftermovie van afgelopen jaar