Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Terugblik events

De afgelopen periode hebben diverse spraakmakende evenementen hun weg gevonden naar een locatie vol innovatie en inspiratie: RDM Rotterdam. De plek waar jaren geleden onderzeeboten werden gebouwd. De plek waar de maakindustrie van de toekomst vorm krijgt. Waar de glorie van weleer zichtbaar is met een prachtig uitzicht over de Maas en de skyline van wereldstad Rotterdam. RDM Events inspireert je graag met een aantal van deze events. Hopelijk word je erdoor geboeid of nog leuker; staat jouw event er volgende keer ook tussen!

Klik hier voor meer foto’s van voorgaande events.

 

Missie RDM – 2 september 2017

Zaterdag 2 september, tijdens de Wereldhavendagen, kregen families met kinderen de gelegenheid om de wereld met behulp van techniek een stukje beter en mooier te maken. Missie RDM bestond uit een parcours van vier missies: missie haven, missie stad, missie vervoer en missie energie. Speelse activiteiten zorgden ervoor dat kinderen op een leuke manier in contact kwamen met de toekomst van techniek. Na het behalen van alle missies, kregen ze een officieel RDM certificaat, soms zelfs uitgereikt door de echte kapitein Valerio Zeno.

Wendy van Leusden, bezoeker van Missie RDM: “Met 10 kinderen Missie RDM bezocht. Wat een topdag! Ze waren onder de indruk van de geweldige locatie. Niets anders gehoord dan “WoW” en “wat gaaf”! Volgend jaar weer?”

Bekijk hier het foto-album van Missie RDM.

 

Future Flux Festival – 9 en 1o juni 2017

Op vrijdag 9 & zaterdag 10 juni bestond de Onderzeebootloods uit een Playground vol ‘instructables’, interactieve installaties en performances; FabCity, waarin creatieven, industrie en publiek samenwerkten aan nieuwe ideeën. De vrijdag ging van start met Industry Day; het exclusieve business event van FUTURE FLUX FESTIVAL en werd afgesloten met muziek, samengesteld door Hefty Hefty & Lowriders Recordings.

Tanja Koning, creatief directeur van Future Flux Festival over de evenementenlocatie: “Juist de enorme ruimte die de Onderzeebootloods heeft maakte dat het festival een avontuur wordt”

 

Scumbash – 4 maart 2017

Op 4 maart 2017 was de RDM Onderzeebootloods het decor voor de vierde editie van Scumbash, een festival met verschillende bands als Zeke, Stiff Little Fingers en Batmobile, georganiseerd door de Schorem Crew. Muziek die normaal wordt gedraaid op de jukebox in de barbiershop verscheen nu op het podium. De grootste editie tot nu toe met een groot aanbod van bands, drie verschillende stages en nog veel meer side-acts. Denk aan pompadoers of tatoeëerders. Daarnaast was er ook genoeg aanbod aan eten. Scumbash, one day of pure Rock ‘n’ Roll!

 

TECHxWORLD – 23 februari 2017

Op 23 februari 2017 vond in de RDM Onderzeebootloods het festival TECHxWORLD plaats. Binnen 8 werelden van techniek presenteerden bedrijven zich met hun meest innovatieve businesscases. Ook vertelden ze naar welk technisch talent zij op zoek zijn. Studenten die nog twijfelen over hun gekozen opleidingsrichting konden zich breed oriënteren, terwijl studenten die op zoek zijn naar een toffe stage, afstudeeropdracht of bijbaan gelijk hun slag konden slaan.

Adviesbureau Winkelman en Van Hessen, organisator achter het festival zag de RDM Onderzeebootloods zeker als meerwaarde voor het festival. Producent Romy Fortuin zegt erover: “Het industriële karakter van de RDM Onderzeebootloods sluit aan bij het hart van dit evenement, namelijk techniek. De sfeer van deze locatie sluit goed aan bij wat dit evenement inhoudt. Dat krijgen we niet voor elkaar bij een kale evenementenhal. Daarnaast kunnen we veel uit deze locatie halen door de ruimte, de hoogte en alle faciliteiten van de RDM Onderzeebootloods.

EU Conference on Plastics – 8 en 9 december 2016

Op 8 en 9 december 2016 verzamelden circa 300 deelnemers zich om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Europese strategie op het gebied van plastic. Het programma was zeer interactief en veelzijdig.

Interessante sprekers, waaronder staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma, en stakeholders uit de gehele waardeketen kwamen bijeen om samen te discussiëren, kennis uit te wisselen en co-creaties te initiëren. Het doel: een toekomst met minder plastic afval, meer focus op nieuwe manieren voor (her)gebruik van plastic en op beter design zodat minder plastic in producten wordt gebruikt.

Pieter Schure van organisator PINO: “De RDM Onderzeebootloods, met z’n rauwe en authentieke karakter, onderstreepte het karakter van deze conferentie: “Aan de slag’, niet achterover leunend luisteren naar mooie presentaties, maar zelf aan de slag, met de doelgroep om haalbare oplossingen te bedenken voor de diverse uitdagingen. De positieve reacties van de gasten bij binnenkomst bevestigde direct dat de locatie bij ging dragen aan de output van de conferentie!”

Toffler – 19 november 2016

Rico Adriaanse, Toffler: “Toffler Indoor Festival vond half november plaats; een evenement dat in het teken stond van het 5-jarig bestaan van de Rotterdamse club Toffler. Net zoals de club een unieke locatie is (voormalige voetgangerstunnel onder het Weena) is ook de RDM Onderzeebootloods een unieke Rotterdamse locatie en dus dé perfecte plek om dit jubileum te kunnen vieren. Het uitverkochte event was een groot succes!

AIVP Congres – 5 t/m 7 oktober 2016

Heleen Kraak-Deijl, Programmasecretaris Programmabureau Stadshavens Rotterdam: “Rotterdam was begin oktober gastheer van de ’15th World Conference Cities and Ports’. De internationale conferentie van de AIVP (Association Internationale Villes et Ports) richtte zich op de economisch en sociaal maatschappelijke vraagstukken die veel havensteden gemeen hebben en de wijze waarop de relatie haven en stad daarbij verder kan worden versterkt. Het overkoepelende thema van de conferentie was ‘crossovers’ (tussen haven en stad).

De RDM Onderzeebootloods was bij uitstek de locatie voor deze conferentie. RDM Rotterdam is immers de plek waar stad en haven elkaar kussen! In totaal heeft Rotterdam ruim 400 representanten mogen ontvangen uit meer dan 50 verschillende landen. Voor de AIVP-leden was de RDM Onderzeebootloods een onconventionele locatie, maar achteraf was men enorm enthousiast!

 

Hortigala van het Jaar – 28 oktober 2016

Op vrijdagavond 28 oktober werd tijdens het Hortigala van het Jaar de nieuwste Hillenraad100 gepresenteerd. Deze geeft voor de 14e keer op rij een ranking van de 100 meest toonaangevende bedrijven in de Nederlandse glastuinbouwsector.

Organisator Co Solo events zoekt jaarlijks voor het Hortigala naar een locatie met een bijna verborgen boodschap. Dit jaar waren de galabezoekers welkom in de RDM Onderzeebootloods. “Onderzeeërs“, zo vertelt Martien Penning van Hillenraad Partners, veranderden het beeld van oorlogsvoering op zee volledig. Ineens kon de vijand ook van onderen komen, en bovendien onzichtbaar naderen. Die metafoor is 100% van toepassing op het ondernemen van nu. Nieuwe technologie baant de weg voor volkomen nieuwkomers. Het Hortigala 2016 had een intieme sfeer en paste perfect op RDM Rotterdam.”

Klik hier voor meer foto’s van voorgaande events.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de evenementenlocaties en mogelijkheden contact op met RDM Events, via 010 293 35 55 of [email protected].

RDM Events boeit!

Wilt u geregeld op de hoogte gehouden worden van de highlight events op RDM Rotterdam? Meld u dan hier aan voor de mailings van RDM Events boeit!