Human Capital

Tom van Nispen

“Onze bus gaat echt de weg op”

Op RDM Rotterdam deed Tom van Nispen (22) de opleiding Automotive. De opleiding aan Hogeschool Rotterdam was voor hem de ideale combinatie tussen theorie en praktijk.

Waarom koos je voor deze opleiding?

“Ik was altijd al druk met brommertjes en auto’s. Na het behalen van mijn havo-diploma wilde ik een technische opleiding doen, maar wel op hbo-niveau. Toen kwam ik op Automotive bij Hogeschool Rotterdam uit.”

Hoe is het om op RDM Rotterdam te studeren?

“Ik kom zelf oorspronkelijk uit Haarlem en ik kende RDM niet. Toen ik hier de eerste dag kwam, vond ik het wel gaaf. Het is niet zo schools. Het is groot en lekker industrieel. Ik houd van oldtimers en ik vind het mooi om in zo’n oud gebouw te zitten. Ook is het gaaf dat je hier dicht op innovaties zit. Je leest veel over innovaties tegenwoordig en negen van de tien keer komt RDM daarin voorbij.”

 

Wat is het leukste aan jouw opleiding?

“Ik werk aan het elektrische foodtruckproject van RDM Centre of Expertise. Het doel daarvan is om een oud voertuig een tweede leven te geven. We hebben een klassieke Citroën HY-bus van de sloop gered. Zijn eerste leven reed hij op benzine en wij hebben hem nu een tweede leven gegeven met een elektrische aandrijving. Met zo’n dertig studenten van Automotive, Industrieel Product Ontwerpen en Technisch Specialist van Techniek College Rotterdam (mbo) werken we aan dit project. De bus is nog niet klaar*, maar wel operationeel en fungeert nu als foodtruck. Onlangs is hij tijdens de Wereldhavendagen op RDM ingezet. Het is gaaf dat dit project ook echt de weg op gaat. Je denkt het uit op de computer en nu is het ook daadwerkelijk gerealiseerd.”

Inmiddels is de eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam operationeel. Je leest er hier alles over: https://www.rdmcoe.nl/projecten/foodtruck/.