Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

event

Industry Day

Datum en tijd: Vrijdag 9 juni van 10:00 tot 17:00 uur.
Locatie: RDM Onderzeebootloods.

3D printers, Internet of Things, robotisering en nieuwe materialen; in hoog tempo verandert de Maakindustrie. En dat moet ook: geen landschap zal zo ingrijpend veranderen als dat van Nederland; het water stijgt, de grote industrie zal door verduurzaming rigoureus moeten veranderen. Steeds meer zullen we versmelten met de technologie die ons leven beïnvloedt, waardoor vaardigheden die we als menselijk beschouwden in steeds grotere mate door machines worden overgenomen. Hoe kunnen we slim anticiperen en bijsturen om ervoor te zorgen dat we ook in de 21e eeuw een koers varen waarmee we hoofd kunnen bieden aan de vele uitdagingen die ons te wachten staan? En hoe kun je zelf met innovatie aan de slag?

Laat je inspireren door pioniers

De Industry Day vindt plaats in de RDM Onderzeebootloods en het Innovation Dock op RDM Rotterdam. Deze plek, groots en met een rijke industriële history, ontwikkelt zich in een rap tempo to dé plek waar industrie, creativiteit en innovatie samenkomen. Al prototypend breken creatieve geesten met een frisse, tegendraadse blik de bestaande business open en vernieuwen het werkveld.

Programma

Het ochtendprogramma bestaat uit keynotes waarin vooruitstrevende ontwerpers, ondernemers, wetenschappers en kunstenaars vertellen hoe zij tegen de toekomst aankijken. Geïnspireerd geraakt? ’s Middags barst het programma uit zijn voegen met workshops, demonstraties en inspiratiesessies waarin jezelf aan de slag gaat. Stroop dus je mouwen op voor workshops van RDM Makerspace, ontdek hoe slecht internet ruikt, leer de ins- en outs van 3D printen met staal en deel je kennis in de inspiratiesessies. Serieuze business-cases worden afgewisseld met creatieve sessies.

Het doel van de Industry Day

Inspiratie en nieuwe kennis opdoen. Nieuwe mensen leren kennen die net als jij de kansen zien die nieuwe technologie brengen en er mee aan de slag gaan. Mensen verder brengen door je kennis te delen. Deel worden van de innovatiegemeenschap op RDM Rotterdam!

Over Future Flux Festival

FUTURE FLUX FESTIVAL is een festival voor nieuwsgierige mensen en een platform voor nieuwe ontwikkelingen in techniek, kunst en innovatie. Dat je de wereld kunt veranderen door dingen te maken is daarbij het uitgangspunt. De Industry Day is onderdeel van het festival i.s.m. RDM Makerspace en Fabcity Rotterdam. Powered by RDM Rotterdam.

Meer informatie

De kaartverkoop is gestart op 1 maart 2017,  Early bird tickets: 250 euro (slechts 50 beschikbaar)
Industry Day dagticket: 300 euro

Voor meer informatie over het FUTURE FLUX FESTIVAL, ga naar http://futurefluxfestival.nl/.