Human Capital

Veilig oversteken in de offshore

Van een schip dat meebeweegt op de deining van de zee overstappen naar een offshore structuur, zoals een windmolen of boorplatform, was tot 2008 een hele uitdaging voor medewerkers in de offshore sector. Het high-tech offshore bedrijf Ampelmann heeft daar vanaf RDM Rotterdam verandering in gebracht.

De Ampelmann is een systeem dat op het dek van een schip wordt gemonteerd en dat met behulp van sensoren en hydraulische cilinders de deining van de zee actief compenseert. Bovenop de cilinders zijn een dek en loopbrug geplaatst die door de actieve compensatie van het systeem stil blijven staan ten opzichte van het platform of de windmolen. Zo kunnen monteurs of installateurs veilig en probleemloos overstappen, zelfs bij hoge golven.

Van Innovation Dock naar Onderzeebootloods

In het Innovation Dock op RDM Rotterdam bouwde de spin-off van de TU Delft in 2008 de eerste commerciële versie van dit systeem. Inmiddels is Ampelmann een internationaal bedrijf met meer dan 50 systemen, 150 projecten wereldwijd en kantoren in Delft, Singapore, Houston, Qatar, Aberdeen, Rio de Janeiro en Brunei. Nog steeds worden de Ampelmannen op RDM geproduceerd; nu in de Onderzeebootloods.

Ampelmann

Innovatie in het havengebied

Volgens Jim Craig, CEO van Ampelmann blijft RDM een logische keuze: “RDM biedt ons de ruimte om onze systemen te ontwikkelen, te testen en te demonstreren. Het is dé plek voor innovatie binnen het Rotterdamse havengebied. Daarbij maakt de locatie aan het open water en het feit dat onze klanten om de hoek zitten, de RDM tot een ideale locatie voor onze productiefaciliteit.”

Wil jij net als Ampelmann jouw start-up naar een hoger niveau tillen op RDM Rotterdam? Bekijk hier de mogelijkheden voor bedrijven  of neem contact op met René Schmitt, Sales Manager RDM Rotterdam, via [email protected] of 06 – 11 00 46 99.

Klik hier voor meer informatie over Ampelmann