Human Capital

Waste Shark: Van idee tot prototype

Richard Hardiman, een ondernemer uit Zuid-Afrika, zag daar jongens in de haven met een bootje en een schepnet plastic uit het water vissen. Hij bedacht zich dat dat veel sneller, slimmer en efficiënter kan! Hierdoor geïnspireerd ontwikkelde hij een concept om met een drone plastic uit het water te vissen.

 

Van PortXL naar RDM Rotterdam

In Zuid-Afrika kwam hij niet veel verder, maar gelukkig kreeg hij in 2015 een telefoontje van PortXL. In 2016 heeft hij het PortXL-programma doorlopen en kwam via het netwerk van het Havenbedrijf in contact met startups en faciliteiten op RDM. Tevens sloot hij met Havenbedrijf Rotterdam een contract, waarbij hij zijn prototype verder kon ontwikkelen. Genuin Engineering i.s.m. RDM Makerspace én Jules Dock, startups op RDM, helpen hem met het maken van zijn prototypes en producten. Met de faciliteiten van Hogeschool Rotterdam op RDM, kon hij (en kan hij nog steeds) in het Aqualab en de Dronehaven zijn prototypes testen en verbeteren.

Van idee naar prototype

Heb jij ook zo’n goed idee en ontbreekt het je aan de kennis en faciliteiten om een goed prototype te bouwen? Neem contact met ons op! www.rdmrotterdam.nl/innovationconnector.
Voor meer informatie over RanMarine of de Waste Shark check de site: www.ranmarine.io.