Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Werktuigbouwkunde

Wil jij weten hoe bruggen, offshoreplatforms, windturbines of machines voor de productie van bijvoorbeeld microchips in elkaar zitten? Heb je een passie voor techniek en wil jij theorie en praktijk combineren? Dan ben je bij de hbo-opleiding Werktuigbouwkunde van Hogeschool Rotterdam (deels op RDM Rotterdam) aan het juiste adres.

 

In de praktijk op RDM Rotterdam

Tijdens deze opleiding krijg je binnen practica en projecten volop mogelijkheden om de geleerde stof in de praktijk toe te passen. Waar mogelijk ga je aan de slag met vraagstukken van echte opdrachtgevers. Zo hebben studenten Werktuigbouwkunde een laadklep ontworpen voor een binnenvaartschip in Suriname en bouwden anderen tijdens hun eerste jaar een mechanisch verstelbare heftafel voor een sociale werkplaats. Op RDM Rotterdam werken zij mee aan projecten van RDM Centre of Expertise.

 

Aan de slag na je opleiding

Na het succesvol afronden van de hbo-opleiding Werktuigbouwkunde ben je werktuigbouwkundig ingenieur. Met dat diploma kun je veel kanten op. Veel functies staan voor je open op het gebied van ontwerpen, berekenen, tekenen, produceren, testen en onderhouden van eenvoudige alledaagse producten tot zeer ingewikkelde en unieke offshore-installaties. Werktuigbouwkundigen zijn verder actief als afdelingsleider, projectleider of technisch adviseur.

 

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de hbo-opleiding Werktuigbouwkunde? Meer informatie over de opleiding, de toelatingseisen en informatie over hoe je je kunt inschrijven vind je op de website van Hogeschool Rotterdam.