Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Bedrijven op RDM

Ruim 35 vernieuwende bedrijven hebben hun plek gevonden op RDM Rotterdam en dragen bij aan het innovatieve karakter van deze omgeving. Bedrijven hebben toegang tot hightech faciliteiten en vinden de samenwerking met onderwijs en onderzoek. Hierdoor worden innovaties snel gerealiseerd. Zowel start-ups, MKB-bedrijven als wereldspelers in de maritieme en offshore sector zijn te vinden op RDM Rotterdam.

Heb je interesse in een bedrijfsruimte of andere bedrijfsfaciliteiten op RDM Rotterdam, neem contact op met René Schmitt, via telefoonnummer 06 11 00 46 99 of e-mailadres [email protected].

Ampelmann

Ampelmann ontwikkelt bewegingscompensatie-systemen waarmee een veilige overstap op zee van een schip naar een vaste offshore constructie mogelijk is. Op dit moment is de vloot van meer dan 35 systemen actief in alle werelddelen en heeft het bedrijf meer dan 800.000 veilige transfers op de teller staan.

Lees meer

RanMarine

RanMarine is het bedrijf achter de innovatieve Waste Shark, een waterdrone die een bijdrage levert aan het opruimen van de ‘plastic soup’ die in de wereldzeeën drijft en tegelijkertijd data verzamelt over het milieu.

Bekijk website

Concr3de

CONCR3DE houdt zich bezig met het 3D beton printen van complexe componenten in de bouw. Hiervoor gebruiken ze een duurzame betonsoort als alternatief voor het vervuilende Portlandcement. Met hun 3D beton printer produceren ze zeer precieze producten met een resolutie van 200 micrometer. Hiermee leveren ze niet alleen een bijdrage aan duurzaam bouwen, maar worden geavanceerde bouwcomponenten ook efficiënter geproduceerd.

Bekijk website

Energy Floors

Energy Floors is een Rotterdams bedrijf verantwoordelijk voor de introductie van de eerste energieopwekkende dansvloer ter wereld, de Sustainable Dance Floor. Vanuit RDM werken 7 medewerkers fulltime aan het verhuren en verkopen van energieopwekkende tegels.

Lees meer

RDM Makerspace

RDM Makerspace biedt iedereen de mogelijkheid om zijn ideeën tot uitvoering te laten komen. Leden van RDM Makerspace krijgen voor weinig geld beschikking tot vele professionele machines waarmee prototypes en ontwerpen gefabriceerd kunnen worden.

Lees meer

Dutch Drone Company

De Dutch Drone Company is opgericht met als doel om inspecties veiliger en sneller te laten verlopen, uiteraard met behulp van drones. Door samen te werken met verschillende specialisten op dit gebied, kan de Dutch Drone Company kwaliteit garanderen.

Bekijk website

KRVE / ShoreTension

De Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE) is verantwoordelijk voor het veilig afmeren en ontmeren van vele zeeschepen in de Rotterdamse haven. Ze hebben wereldwijd succes met de ontwikkeling van de ShoreTension, een innovatief afmeersysteem om aanmeren van zeeschepen probleemloos te laten verlopen.

Lees meer

IHC Merwede

Koninklijke IHC ontwikkelt schepen ten behoeve van zowel de natte mijnbouw al

Bekijk website

Studio RAP

Robotics, Architecture en Production. Vanuit nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ontwerp- en productietechnieken ontwerpt en produceert RAP slimme, duurzame gebouwen met een unieke architectonische expressie. Ze omarmen de rol van een hedendaagse, digitale bouwmeester.

Lees meer

ProTanks

ProTanks is actief of het gebied innovatieve producten en diensten voor de industrie. Het bedrijf heeft een aantal exclusieve vertegenwoordigen en is o.a. distributeur voor de producten van Concrete Canvas Ltd. (UK) in de Petrochemie-sector. Toepassingen in de Petrochemie zijn o.a. het beschermen van tankdijken (tegen erosie, konijnen en grasmaaien) en het renoveren van (leiding)greppels.

Lees meer