Rondleidingen

Rondleidingen

RDM Rotterdam

Nieuwsgierig?

We organiseren diverse rondleidingen voor bedrijven en organisaties. Ook is een rondleiding op maat is mogelijk op aanvraag via het onderstaand online formulier. Een standaardrondleiding van een uur is 250 Euro exclusief BTW, max 20 personen.

Wil je een glimp van de toekomst en/ alle innovatie op RDM Rotterdam verkennen? Of ben je vooral geinteresseerd in de geschiedenis van de prachtige industriële omgeving. Kies een rondleiding en ontdek de onbegrensde mogelijkheden van RDM Rotterdam!

RDM innovatie

Ontdek de toekomst en de ontwikkeling van een slimme haven tijdens deze exclusieve rondleiding op RDM Rotterdam! Stap in de wereld van vooruitgang en verken het bruisende Innovation Dock, waar baanbrekende startups en gedreven ondernemers hun ideeën tot leven brengen. Wandel met een gids langs fascinerende showcases en modellen die de innovatieve projecten van deze ondernemers tot in detail belichten. Maar dat is nog niet alles! We nemen je ook mee naar de inspirerende omgeving van de Living Labs, In een ‘Living Lab’ werken studenten, docenten, onderzoekers en het werkveld in een experimentele omgeving samen aan het oplossen van een probleem of aan een project. En ook maken we een tussenstop bij de technische opleidingen, waar studenten worden uitgedaagd om hun creativiteit en technische vaardigheden te ontwikkelen.

RDM Architectuur & Historie

De Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, ooit een toonaangevende scheepswerf in Nederland, heeft hier haar stempel gedrukt. Dit was de plek waar iconische schepen zoals de Rotterdam en indrukwekkende onderzeeërs van de werf rolden. De mooie industriële RDM-gebouwen zelf zijn monumenten van ons maritiem erfgoed, doordrenkt met de geest van vervlogen tijden. Ook nemen we je desgewenst mee naar het verassende dorp Tuindorp-Heijplaat, waar geschiedenis, scheepsbouw en architectuur samenkomen. Het dorp, net als de RDM gebouwen ontworpen door architect Baanders, ademt een sfeer van nostalgie. Elke straat, elk huis draagt de stempel van een rijke geschiedenis en een ongeëvenaard vakmanschap. RDM is een plek waar elke steen fluistert over de gloriedagen van weleer en waar innovatie al meer dan een eeuw in de lucht hangt.

Merwe-Vierhavens (M4H)

Ontdek het bruisende Merwe-Vierhavens (M4H) gebied tijdens onze inspirerende rondleiding. Hier, in de voormalige fruitoverslagpanden, en langs de kades komt een wereld van creativiteit, innovatie en ambachtelijke bedrijvigheid tot leven. Een dynamische plek waar haven en stad samenkomen. De Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf werken hier samen aan de ontwikkeling van het gebied. We vertellen over de plannen van woningbouw- en horeca-projecten die het gebied gaan transformeren tot een levendige woonwijk. Het Havenbedrijf staat aan de lat voor het deelgebied Galileipark, nu nog vrijwel onbebouwd, maar dit is de plek waar startups en scale ups in de toekomst gaan werken aan een slimme haven met de focus op energietransitie en circulariteit. Onze gidsen nemen je mee naar gebouwen vol energie, gevuld met kunstenaars, ontwerpers, innovators en trendy horeca. Duik in de wereld van circulariteit en haveninnovatie, waar bedrijven grenzen verleggen voor een duurzamere toekomst. Ga mee op ontdekkingstocht en laat je inspireren!

Rotterdam Makers District

De gebieden RDM Rotterdam en Merwe-Vierhavens (M4H) vormen samen het Rotterdam Makers District.. Hier, te midden van innovatie en creativiteit, vind je de ideale omgeving voor de moderne maakindustrie. Ontdek waarom innoveren in het Makers District de sleutel is tot succes. Deze tour biedt een unieke combinatie van beide oevers, waarbij je de kans krijgt om de dynamiek van zowel RDM Rotterdam als M4H te ervaren. De tour duurt ongeveer 2 keer 1 uur en omvat een overtocht met de watertaxi XL op waterstof en/of elektriciteit. Optioneel kunnen we een bezoek brengen aan het groene Dakpark, voor een adembenemend uitzicht over de stad. Heb je specifieke wensen of wil je een op maat gemaakte ervaring?

Bel ons! We staan klaar om een speciaal programma voor jou te creëren, zodat je het Rotterdam Makers District op jouw eigen manier kunt ontdekken.

Reserveer je rondleiding

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gewenste aanvangstijd*
Gewenste taal*
Gewenste rondleiding*