"Suppleties zijn hoopjes zand. Er vindt altijd erosie langs de kust plaats en om dat tegen te gaan wordt er jaarlijks grootschalig zand gesuppleerd, maar dat is dan weer slecht voor het leven en de recreatie."
"Ja, net onder het wateroppervlak is de helling verruwd zodat er een strandeffect ontstaat, waar ik kleine suppleties kan neerleggen op schaal. Vervolgens worden de golven in de bak aangezet en dan kijk ik hoe dat zand zich verplaatst over de tijd. Door de theorie om te zetten in de praktijk kun je het zelf doen en zien! En dan krijg je er veel meer gevoel bij. Erg leuk om bij het afstuderen met de praktijk bezig te zijn in plaats van alleen theorie. Hier leer ik veel van."
"Dit is in opdracht van de Community of Practice (CoP) Hoogwaterveiligheid van RDM Centre of Expertise, zij werken samen met waterschappen."
"Ik mocht zelf kiezen waar ik wilde afstuderen en deze opdracht sprak me heel erg aan, omdat ik het liefst met natuurlijke oplossingen bezig ben. De ‘waterbak’ speelde daarin een grote rol. Vanuit Hogeschool Rotterdam en de CoP krijg ik goede begeleiding. En bij het Aqualab, hier op RDM, werken Jan en Willem, zij helpen me vaak als ik vastloop met de proefopstelling of met de golven. Zij zijn er altijd."
"Omdat het een groot onderzoek is, ga ik waarschijnlijk tijdens mijn stage geen antwoord vinden, er zullen nog meer onderzoeken moeten volgen. Er zijn ook al twee studenten aan mij vooraf gegaan. Ik hoop dat de proeven een beeld geven van de werkelijke situatie, zodat er vervolgproeven gedaan kunnen worden."
"Ik vind wiskunde en natuurkunde leuk en ik ben bij Civiele Techniek uitgekomen omdat het allemaal groot is en je het kunt zien. En nu door naar de waterbouw!"