Sluiten

Zoeken op RDMRotterdam.nl

Rondleidingen & VR tour

Als oud-RDM’er, Rotterdammer, innovator of geïnteresseerde in innovatie in onderwijs, techniek of de haven mag u een rondleiding op RDM Rotterdam niet missen. Waar vroeger schepen als de ‘Rotterdam’ van de Holland-Amerika Lijn werden gebouwd en onderzeeërs van de helling gleden, is RDM Rotterdam nu dé plek voor innovatie in de haven. Onderwijs, onderzoek en bedrijven werken hier samen aan innovaties die bijdragen aan een slimme haven. Een plek die je gezien en ervaren moet hebben!

Ga ook naar onze VR tour en bekijk het RDM-terrein in 360°.

 

Tarief

De kosten van één rondleiding bedragen € 150,00 (excl. 21% btw) per uur voor een groep van maximaal 25 personen. Voor meer informatie over de rondleidingen neem contact op met het RDM Informatiecentrum via telefoonnummer 010 – 252 44 72 of per e-mail via [email protected].

U kunt kiezen uit onderstaand aanbod van rondleidingen:

Robotics

Rondleiding Innovatie

Tijdens deze rondleiding maakt u kennis met RDM Rotterdam als innovatielocatie. U ziet diverse innovatieve bedrijven tijdens een rondleiding door Innovation Dock en krijgt inzicht in de manier waarop hun innovaties zijn ontstaan.

Lees meer

Rondleiding Onderwijs & Onderzoek

Op RDM Rotterdam wordt technisch onderwijs gegeven op zowel mbo- als hbo-niveau én wordt samen met bedrijven praktisch onderzoek verricht. Innovaties ontstaan tijdens deze samenwerking in Communities of Practice.

Lees meer

Rondleiding Architectuur & Historie

De Rotterdamsche Droogdok Maatschappij was één van de belangrijkste scheepswerven van ons land, waar schepen als de Rotterdam en onderzeeërs werden gebouwd. De RDM-gebouwen zijn van belangrijke cultuurhistorische waarde.

Lees meer

Rondleiding Duurzaamheid

Het dorp Heijplaat moet in 2020 energieneutraal zijn, een gezamenlijke inspanning van een groot aantal partners. Bij het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen, in Concept House Village en Aqua Dock is te zien wat er gaat gebeuren.

Lees meer

Rondleiding Makers District

Innoveren doe je in het Makers District. Dé plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie. De gebieden RDM Rotterdam en Merwe-Vierhavens (M4H) vormen samen het Rotterdam Makers District.

Lees meer

Rondleiding Merwe4havens

Pionierende en ambachtelijke maakbedrijven hebben in M4H hun plek gevonden, creatieve ondernemers voelen zich thuis, net als bedrijven in de circulaire maakindustrie. In M4H broeit van alles in de panden die vroeger gebruikt werden voor fruitoverslag.

Het water en de kades verlenen het gebied karakter en bieden ruimte voor aantrekkelijk verblijf, maar ook voor experimenten. Het is een plek waar, soms toevallige, ontmoetingen kunnen leiden tot onverwachte kruisbestuivingen en verrassende innovaties. Het is een proeftuin waar vindingen uit het gebied zelf worden uitgeprobeerd en in de praktijk worden gebracht.

Lees meer